OVAJ DJEČAK (12) IZ CRNE GORE NAJVEĆI JE TALENT NA KONTINENTU: Za Bojana već čuo i slavni Real…

Na prošlog mjeseca održanom jakom međunarodnom turniru «Budva Kup 2018», dječak iz Podgorice (Crna Gora) po imenu Bojan Prelević stigao je sa svojom ekipom do trofeja, novog zlata i čak 22 priznanja za najboljeg!

NK «Zadar» i RNK «Split», dvije ekipe koje su u samom vrhu hrvatskog omladinskog fudbala pobijeđene su na tom turniru «igrom za desetku», a Bojan je svojim nastupima još jednom potvrdio visoka očekivanja.

Upoznajte ovog dječaka za kojeg neki tvrde da je možda i najveći fudbalski talent u svom uzrastu na cijelom Starom kontinentu!

Rođen je 16. jula 2006. godine u Podgorici, i odličan je učenik O.Š. «Štampar Makarije» u ovom gradu. U ovom trenutku visok je 152 cm i težak 42 kg, jača mu je lijeva noga, ali ima izuzetno snažan i precizan šut i desnom – što ga čini idealnim igračem za pozicije koje igra. Zavisno od potreba tima nastupa na poziciji lijevog, desnog ili centralnog napadača, ali je odličan i u ulozi ofanzivnog veznjaka. Zbog svog kvaliteta, već neko vrijeme igra i sa starijim dječacima na velikom terenu i po sistemu igre 11×11.

Pobjednička ekipa na “Budva kupu 2018”

Počeo je trenirati kao petogodišnjak, 2011. godine, i sada je član FK «Budućnost» iz Podgorice, a do 2017. bio je u FK «Calcio» iz istog grada. U Kalču je praktično osvojio sve što se moglo osvojiti, sa čak 238 postignutih golova u sezonama 2014. – 2016. Od 2017. igra na većem terenu sa dosad osvojenih 14 turnira, uz 13 medalja i jedno četvrto mjesto, i nevjerovatnih 125 golova!

U Kalču su mu treneri bili Željko Mrđenović i Mirko Šćepanović. A u Budućnosti Marko i Miloš Vukčević. U selekciji Podgorice Vesko Radović.

Već kao mališan, Bojan je pokazao izvanserijski talent, što možete pogledati na video zapisima…

Prelević je već radio sa stručnjacima domaćih klubova kakvi su «Partizan», «Crvena Zvezda», ali i međunarodnih, uključujući «Atalantu», «Virtus Entellu», da bi stigao i do kampa slavnog «Reala» iz Madrida, gdje je pokazao zašto ga smatraju jednim od najvećih evropskih talenata.

Interes je pokazao i NK «Osijek», jedan od najbrže napredujućih klubova u Hrvatskoj, posebno kad je rad s mladima u pitanju, i Bojan već nastupa za njihove selekcije na turnirima. Bojan ističe i punu pažnju u Osijeku trenera Vidovića i svih u klubu, uz skauta gospodina Vranješa i zahvaljuje se na odličnom prijemu.

Imam 12 godina i sve sam izborio na terenu. U Crnoj Gori, Italiji, i sada Osijeku naišao sam na sjajne treninge i uslove, i uvijek ću ići u sredine kao što su takve gdje se cijeni kvalitet i znanje – zrelo razmišlja ovaj dječak.

Mladi Prelević već je gostovao i u TV i radio programima, a možete ih pogledati na LINK 1 / LINK 2

Kada je riječ o individualnim priznanjima i nagradama, zaista je ih je teško pobrojati sve, pa navedimo samo neke:

– najbolji igrač Đetic lige i najbolji strijelac te lige, zatim u izboru i glasanju kapitena i trenera drugih ekipa igrač godine, Mne Đetic kup najbolji igrač sa generacijom 2005, Trofej strijelca na Trofeju srednje regije za generaciju 2005, Cross turnir najbolji strijelac (gen. 2005), Dadex turnir i Trofej Podgorice najbolji strijelac, Citi polino najbolji igrač, a zatim u regionu najbolji igrač Dalmatinko cupa u Hrvatskoj, zatim najbolji igrač Balkan kupa u Srbiji, izbor u Dream team Šampion Junior kup u Sarajevu (BiH), najbolji igrač turnira na Braču u Hrvatskoj, najbolji strijelac Gloria cup Beograd, i nedavno najbolji igrač Budva kupa u Crnoj Gori.

Sa ekipom je također osvojio mnogo toga:

Đetic liga prvaci Crne Gore, medalje i pehari sa svih sedam crnogorskih turnira Montenegro kupa, Trofej Podgorica, Citi polino, Budva kup, Dadex turnir, Cross turnir, Trofej Srednje regije. Takođe iz regiona medalje i pehari sa memorijalnih turnira Uroš Tišma u Beogradu zlato i Ljubinko Akšam zlato u Trebinju, Dalmatinko cupa srebro u Omišu kod Splita, Postira turnira na Braču zlato, Piksi kup Jahorina Sarajevo – zlato, Gloria kup Beograd – srebro, Kup šampiona Brčko – bronza, Balkan kup – srebro, uz tri četvrta mjesta na takođe jakim turnirima Šampion Junior kup Sarajevo, Pelagićevo Kup šampiona i Kiker kup.

Na snimku ispod možete pogledati jedan gol za “Crvenu Zvezdu”, s kojom je osvojio dva zlata i bronzu te je u sva tri meča za pehare dao i golove baš kao i ovaj na videu…

Sa “crveno-belim” je na tri turnira dao oko 20 golova, a posebno su mu draga dva u finalu u Trebinju protiv Rada i gol za medalju u Igalu.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *