POTVRĐENO: Jedan od vodećih svjetskih fudbalskih stručnjaka, RAYMOND VERHEIJEN, dolazi u BiH održati seminar!

Po prvi put u Bosnu i Hercegovinu dolazi Raymond Verheijen (48), holandski stručnjak koji je svojim inovativnim pristupom unio revoluciju u metode fudbalskog treninga. Ekipe koje je on pripremao stizale su do završnica najvećih fudbalskih takmičenja, kakva su Svjetsko prvenstvo i EURO, što mu je osiguralo status jednog od najcjenjenijih profesionalaca u trenerskom svijetu!

Njegov metod rada, tj. planiranja i periodizacije fudbalskog treninga, u samim je temeljima i spektakularnog uspjeha Belgijskog nogometnog saveza, čija je reprezentacija dospjela u sami vrh svjetskog fudbala, istovremeno izbacujući «kao na traci» cijeli niz vrhunskih igrača, koji nastupaju za najbolje svjetske klubove.

Verheijen u Sarajevu treba boraviti od 25. do 27.03. ove godine, i za grupu od 50 trenera svih nivoa iz zemalja regije Jugoistočne Evrope održati trodnevni seminar pod nazivom «Football Periodisation». To bi trebala biti prilika da «iz prve ruke» domaći stručnjaci dobiju informacije o metodi rada ovog holandskog eksperta.

To je posebno bitno, jer su njegove metode i filozofija podučavanja, koji su oslonjeni i zasnivaju se na idejama fudbalske periodizacije već u velikoj mjeri prihvaćeni od strane velikog broja klubova i trenera u BiH i regiji, pa je ovo prilika za produbljivanje znanja i njihovo stručno usavršavanje.

Edukaciona platforma «Sarajevo Football», objavila je da seminar treba biti održan u «Swissotelu» u Sarajevu, ali i naglasila da je broj učesnika ograničen, pa će ovom događaju moći prisustvovati samo 50 prvih prijavljenih učesnika! Vrijednost seminara je 460 EUR.

Organizatori potvrđuju da je interes za seminar već sada golem, te su pozivi s upitima, već počeli stizati iz cijele regije, što nije čudno s obzirom da je Raymond Verheijen po prvi put u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a tek drugi put u široj regiji.

Sarajevo Football je edukaciona platforma posvećena dovođenju vrhunskih eksperata prelijepe igre kakav je nogomet na područje Balkana i okupljanje mreže obrazovanih trenera iz BiH i regije, koji imaju ambiciju cjeloživotnog učenja i osobnog razvoja i usavršavanja u smislu fudbalske teorije i prakse – objašnjava Kurtić dr. Emir, jedan od entuzijasta koji stoje iza ove platforme.

Ovaj seminar je prvi, pionirski projekat ove prirode u Sarajevu i mi istinski vjerujemo da je ovo što radimo izuzetno bitno za našu sportsku zajednicu – navodi se na zvaničnoj stranici projekta www.sarajevofootball.com.

Ovaj događaj dio je onoga što gospodin Verheijen radi kroz WFA (World Football Academy), odnosno provodi proces edukacije trenera širom svijeta. Njegove edukacije spadaju u red najcjenjenijih i najskupljih edukacija ove vrste.

Da je riječ o zaista elitnom događaju potvrđuju još neki podaci iz Verheijnove biografije. Tako je bio član stručnog štaba reprezentacija na čak četiri svjetska prvenstva i četiri EURA. Na SP 2014. u Njemačkoj s Argentinom je stigao do finala, a 2002. godine s Južnom Korejom do polufinala.Osam godina kasnije s istom reprezentacijom prošao je grupnu fazu svjetskog prvenstva. Na kontinentalnim prvenstvima dvaput je s Holandijom stizao među četiri najbolje selekcije (polufinala EURA 2000. i 2004.) i jednom je isti uspjeh ponovio s Rusijom, 2008. godine!

Radio je i s brojnim vrhunskim klubovima kakvi Barcelona, Chelsea, Feyenoord, Manchester City, Zenit… Zanimljiv je podatak da ga je Bayern Minhen angažovao kao savjetnika za fitness trening jedne od najvećih zvijezda Bavaraca Arjena Robbena.

Verheijen je još 1998. postao instruktor na edukaciji za sticanje pro licence pri holandskom Savezu, a među njegovim učenicima su i Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Ronald Koeman, te Johan Neeskens.

Informacije o prijavama možete dobiti direktno putem sljedećih kontakata:

Tel: + 387(0)61 25-13-13

e-mail: [email protected]

Web: www.sarajevofootball.com

Social: facebook.com/sarajevofootball

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *