PREDSTAVLJAMO MLADE TALENTE: Denisa Džananovića krase potpuna predanosti igri i ekipi, i veoma velika disciplina

Već od 2015. godine, kada je ovaj mladi talentovani igrač, sa 5 godina starosti počeo da trenira fudbal, njegov talenat je bio evidentan.

Od tada, Denis Džananović izgrađivao se u kvalitetnog odbrambenog igrača kroz klubove SC Wienerberg, FK Austria, do danas kada predstavlja stub odbrane u bečkom Red Star Penzingu za generaciju 2008.

Denisa krase osobine potpune predanosti igri i ekipi, i veoma velika disciplina zbog čega i niže uspjehe. Najveća podrška njegovom uspjehu su svakako njegovi roditelji, koji ga prate kako na treninzima, tako i na utakmicama, a vjerujemo da će jednog dana, i uz podršku FTS agencije, koja je prepoznala potencijal u ovom mladom fudbalskom talentu ispuniti svoje dječačke snove i biti profesionalac.

Za kraj treba spomenuti i da Denis, iako rođen u Austriji, zahvaljujući svojim roditeljima vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine, kao i Srbije te bi u budućnosti mogao dobiti i priliku postati dio reprezentacije jedne od ove dvije zemlje. Koje tačno… ostaje da vidimo?! No, sigurni smo da bi oba saveza trebala imati u vidu ovog mladog talenta.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *