PREDSTAVLJAMO MLADE TALENTE: Harun Sadžak (13), lijevi bočni mlađih pionira FK “Željezničar”

Harun Sadžak (13), mladi je i perspektivni igrač mlađih pionira FK «Željezničar». Rođen je 18.02.2006. godine u Sarajevu, trenutno je visok 172 cm i ima 55 kg. S treninzima u «Želji» je počeo 2012. godine sa navršenih 6 godina života.

Bio je najmlađi dječak u ekipi, jedini u to vrijeme 2006.godište. S obzirom da je Harunov otac od svoje 7 godine vjerni navijač sarajevskih «Plavih», Harun je također od svojih početaka pa do dan danas ostao vjeran ovom klubu.

Prirodna pozicija na kojoj igra je lijevi bek, ali pored toga Harun briljira i na poziciji lijevog krila. Prirodni je lijevak, ali se super snalazi u igri sa obje noge.

Na poziciji lijevog beka je veoma ofanzivan te svojim centaršutevima i asistencijama doprinosi boljim napadima, a u konačnici i golovima svoje ekipe.

U svojoj do sada kratkoj karijeri bio je dio ekipe koja je osvojila mnoge međunarodne turnire na kojima je dao veliki doprinos. U zadnjoj sezoni su bili prvaci Kantona Sarajevo i Federacije BiH.

Harun navodi da je od svakog trenera puno naučio, ali da su mu i njegovi suigrači velika podrška, kao što se i on trudi biti njima. Dodaje da mu je igra u timu veoma bitna te da uživa u svakoj utakmici bilo da je to samo trening ili finalna odlučujuća utakmica.

Poznato je da u Sarajevu «vječni duel» vode klubovi Željezničar i Sarajevo, kako ekipe prvog tima tako i mladi pioniri, kadeti i juniori. Tako je i Harunu jedna od najdražih utakmica bila upravo sa predpionirima Akademije Sarajevo, gdje je i sam bio zaslužan za jedan od golova, te imao i jednu asistenciju na utakmici koja je završila rezultatom 3:2 u njihovu korist.

Pored toga što niže uspjehe na fudbalskom planu, i veliki dio svog slobodnog vremena ulaže u svoju karijeru, Harun je uspješan u školi, odličan je učenik te trenutno pohađa 8 razred.(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *