PREDSTAVLJAMO MLADE TALENTE: Marko Cukon, dragulj iz Hrvatske

Puljanin Marko Cukon u svojoj 6 godini starosti, preciznije 2011 godine, počeo je trenirati u Velom Vrhu. Prva ljubav žuto-zeleni NK Istra 1961 je klub u koji je došao nakon dvije godine i klub u kojem stasava. Svojim igrama i golovima mladi Marko dobio je i standardno mjesto u U15 reprezentacije Hrvatske.  Ovaj krilni napadač može igrati i na lijevom i na desnom krilu, a ništa manje važnu ulogu igra i na mjestu špica i polušpica.

Nedavno je Istra 1961 sa njim potpisala stipendijski ugovor do kraja sezone 2021/2022.

Marko Cukon je u polusezoni 2019/2020 Prve NHL lige postigao 13 golova u 14 utakmica. U sezoni 2016/2017 ponio je titulu najboljeg strijelca. U 2018. godini proglašen je najboljim igračem Hrvatske za svoj uzrast. U 2017 godini u kategoriji svoga godišta također je proglašen najboljim igračem Istarske županije. Na mnogim turnirima u Hrvatskoj, ali i van nje, proglašen je najboljim igračem.

Za sebe navodi: “Želja mi je u nogometu dostići uspjeh do najvišeg nivoa, igrati profesionalni nogomet zato jer želim raditi ono što najviše volim i dokazati svoju sposobnost i ljubav prema igri!”

Pogledajte jedan slobodnjak sa 16 metara…

Prekrasna akcija i realizacija…

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *