PREDSTAVLJAMO: NK “FORTUNA” iz Zenice. Relativno mlad klub u kojem vlada sjajna atmosfera i odlično se radi na fudbalskom razvoju!

NK Fortuna je relativno mlad klub iz Zenice, koji postoji od trećeg mjeseca 2012. godine i od tada do danas okuplja značajan broj djece i omladine.

Broj članova, simpatizera i ljubitelja NK Fortuna se svakog dana povećava, ljudi prepoznaju zalaganje i rad, transparentnost i ljubav uloženu u ovaj klub, pogotovo rad s najmlađim članovima.

Danas u “Fortuni” trenira, marljivo radi više od 100 mališana koji su u dobi do 13 godina, te imaju popunjene sve takmičarske kategorije i selekcije U13, U15, U17, U19, kao i “A” tim.

Fortunini “malci”, kako ih od milja zovu (kategorije U11, U10, U9, U8) sa mnogo uspjeha nastupaju po raznim turnirima gdje plijene simpatije, stiču nova iskustva, prijateljstva, sportske rivale, a nerijetko osvajaju medalje i pehare. Gdje god igraju, putuju, grade se dobri odnosi.

SPORTSKI PRIJATELJI. Tako vrijedi spomenuti sportske prijatelje s kojima često igraju prijateljske i takmičarske susrete: NK Čelik Zenica, ŠF Tempo Sport Zenica, NK Marsonia Slavonski Brod, ŠF Sportino Maglaj, Rudanka Doboj, Rijeka Vitez, Napredak Zavidovići, NK Travnik Travnik i drugi.

Redovni su gosti na Marsonija kupu u Slavonskom Brodu (Hrvatska), gdje su prošle godine igrali u samoj završnici protiv vršnjaka iz FK Vojvodina Novi Sad (2007.)

Također, i redovni učesnici RESPECT lige, ove godine i dvostruki osvajači i to godišta 2007. i 2009.

Fortunini “malci” 2009. godište osvajači su veoma jakog turnira u Odžaku na kojem su učestvovale i renomirane ekipe iz BiH i Hrvatske. Spomenimo i netom održani turnir u Travniku gdje su u jednoj sjajnoj predstavi u polufinalu odmjerili snage sa FK Sarajevo, te nakon bezbroj šansi, stativa, pred golom vršnjaka iz Sarajeva, odigrali 0:0, te nes(p)retno na penale ispali, i na kraju osvojili 3. mjesto.

Lani su imali dobar nastup na turniru u Austriji, gdje ih je tek go-razlika dijelila od plasmana u samu završnicu. Ove godine su ponovo pozvani da idu na Zirberland Cup u Austriju od 07.06-11.06. Više na OVOM LINKU.

Na kraju još da napomenemo da smo tu, skoro svakim danom na terenima Kamberović Polja u Zenici, dođite, javite nam se, da se upoznamo, zabavimo i odmjerimo snage na travnjaku. Dobro nam došli! – poručuju.

ČLANSKE KARTE. Pokrenuta je i akcija kojom je svima koji to žele dana mogućnost da kupovinom članske karte daju podršku klubu. Članske karte u iznosu 10, 20 i 50 KM mogu se kupiti prostorijama kluba na Kamberovića Polju i kod trenera NK Fortuna.

PJESMICA. Novi članovi pozivaju se i prigodnom pjesmicom…

Svaki dan jači, poput tajfuna,
Dobro ste čuli, mi smo Fortuna.
Sa nama ljepši svaki je dan
Dođi i budi PONOSNI ČLAN.?

Priča naša, priča nova
Budi i ti dio snova.
Sreća, radost svaki dan
Budi i ti sad naš član.

VIŠE INFORMACIJA možete pronaći i na NK Fortuna Zenica – oficijelna stranica.

(A.Č./FudbalTalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *