PREDSTAVLJAMO VAM MLADE IGRAČE: Zejd Hujdur, bio tek pošao u školu, a već nagrada za najboljeg strijelca…

Da se danas mališani sve ranije počinju baviti fudbalom i da od «malih nogu» pokazuju želju koračati stazama velikih igrača, pokazuje i primjer dječaka po imenu Zejd Hujdur, koji je rođen 05.05.2008. godine u Sarajevu.

On, kako smo naveli, od malih nogu pokazuje sklonost igrama sa loptom, posebno fudbalu. Upisuje se, praktično paralelno sa polaskom u školu, i u školu fudbala «Bambinosi», gdje je proveo tri godine, stekao prva fudbalska iskustva. Igra na poziciji špic napadača. Dobitnik je mnoštvo kolektivnih nagrada, medalja i pehara, uključujući i pobjedu sa svojim timom na izuzetno prestižnom međunarodnom turniru «Makarska Cup», kao i individualne nagrade za najboljeg strijelca.

Od 2016. godine prelazi u Fudbalsku akademiju «Academica», gdje se odlično snalazi i nastavlja sa sticanjem novih sportskih znanja i vještina, te nizanjem novih nagrada kako na turnirima u BiH, tako i van granica zemlje.

Nimalo sebičan na terenu, izuzetno snalažljiv i željan igre, i kao takav je stalni član prvog tima kolektiva kao što je «Academica». Uporan je i željan dokazivanja i novih izazova. U budućnosti se nada nastavku uspjeha na fudbalskom terenu i napretku u svakom pogledu…

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *