PREDSTAVLJAMO VAM MLADOG TALENTA: Džemil Selmanović (17) iz FK Novi Pazar

Danas Vam predstavljamo jednog mladog talenta koji dolazi iz Sandžaka (Srbija)

Tinejdžer po imenu Džemil Selmanović rođen je 25.04.2001. godine. Visina mu je 180 cm, težina 70 kg, što ga čini gotovo idealne konstitucije za poziciju koju igra na desnom krilu ili kao desni vezni, zavisno od potreba ekipe.

Pohađa srednju školu, u pitanju je Ekonomsko trgovinska škola u Novom Pazaru, smjer poslovni administrator i vrlo dobar je učenik!

Trenira fudbal od svoje 7. godine. Trenutno nastupa za mlađe omladince FK Novi Pazar, a jednom je već bio u zapisniku među 18 igrača za seniore spomenutog kluba (u utakmici 1. lige protiv «Slobode» iz Užica).

Ranije je nastupao za FK Pazar Juniors, od 2008. do 2015. godine. Zatim je jednu sezonu (2015/16) igrao za novopazarsku FK Jošanicu i od 2016. pa do sada je u FK Novi Pazar.
Spomenuli smo da igra na poziciji desni vezni ili desno krilo, a takođe po potrebi igra lijevo krilo i špica, jača mu je desna noga.

Za mlađe kategorije na svakom turniru osvajao je većinom prva mjesta, na jednom takvom takmičenju je bio najbolji strijelac, a na jednom igrač turnira. Za Super ligu kadeta 2017/2018 nastupio je u 28 utakmica, na kojima je bio najbolji asistent i strijelac ekipe – postigao 6 golova i imao 8 asistencija i bio proglašen dvaput za igrača utakmice u «Sportskom žurnalu».

Pogledajte video i pobliže se upoznajte s ovim mladićem!


(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *