Predstavljamo: “ZLATNA GENERACIJA” Nogometne škole Feniks iz Bosanske Krupe
O Nogometnoj školi FENIKS iz Bosanske Krupe već smo nedavno pisali.

Tad smo predstavili jednog njihovog talentovanog dječaka, devetogodišnjaka, na što se možete podsjetiti u povezanom linku.

Povezani sadržaj:
“MALI MESSI” IZ BOSANSKE KRUPE: Upoznajte talentovanog Aida Mašovića (2010. godište)Međutim, Nogometna škola «Feniks» zaslužuje da je se predstavi i mnogo šire. To je škola iz jedne male sredine koja se zove Bosanska Krupa, a u pitanju je grad u kojem živi oko 30.000 stanovnika.

Taj grad ima jednu Nogometnu školu «Feniks», u kojoj opet ima jedna `zlatna generacija` godišta 2010/2011, koja okuplja mlade igrače na čelu sa trenerom Jasminom Demirovićem. To je trener sa dugogodišnjim iskustvom rada s djecom uzrasta od 6 do 12 godina.

Kad već kažemo `zlatna generacija` da ih i opišemo.

Zašto `zlatna generacija`? Zato jer ima jedna čudna stvar u ovoj ekipi, a to je da se sve može ostaviti za poslije osim da se ne ode na trening, da se ne smije propustit nijedan trening. Pa čak su imali dječaka koji su prehlađeni, ali dolaze na trening da gledaju. To nije neki uslov od trenera ili Škole, nego djeca to tako između sebe sama…

Kad ih slušam ovako sa strane, njima je samo trening, trening… Ili, kad trening koji radimo završi, krivo im je i jedva čekaju idući – navodi trener Demirović, koji nastavlja opisivati dječake iz ove ekipe:

Ja mogu reći kao trener te sjajne djece, prvo da ona dolaze od divnih roditelja. Oni su nam jedina podrška i donatori – šta hoću reći s ovim donatori, oni su ti koji prate djecu na turnira koji plaćaju sve za njih i da ih nije i njihove podrške ne bi bila ovakva `zlatna generacija`.

Još nešto ću napomenuti da je ove ekipa bolna tačka našim protivnicima jer gdje se god pojavimo kažu evo ih, pojavimo se prvo kao ekipa – kakav je trener takva je i momčad – svaki dječak obučen, opravdamo grb naše škole i mjesto iz kojeg dolazimo.

Trener Demirović nam je izjavio da se redovnim treninzima može sve, pa tako su na turniru u Velikoj Kladuši pobijedili zagrebački Dinamo, koji je bio na turniru sa 15-ak djece – no Demirović je imao svoju ekipu u koju je vjerovao da mogu i na kraju su pokazali da mogu i tako su osvojili i taj turnir.

I za kraj nam je gospodin Demirović potvrdio da oni nastavljaju dalje da rade, jer, kako objašnjava rad daje rezultate…

Spisak dječaka 2010/2011: Sajdin Toromanović, Amel Bobić, Kenan Tatarević, Aid Mašović, Erol Velagić, Eldar Oraščanin, Nermin Behrić, Zeid Lelić, Saiff Edin Souissi, Amar Šabić.

Turniri na kojim su nastupili u protekloj 2018 godini:

Generacija 2010 Turnir ZVIJEZDE JESENI 1.mjesto
Najbolji golman: Sajdin Toromanović
Najbolji strijelac: Eldar Oraščanin

Turnir ONŠ KLADUŠA 2.mjesto

Turnir NK METALAC 2.mjesto

Turnir NK PODGRMEČ 3.mjesto
Najbolji igrač: Aid Mašović

Turnir ZMAJ 17 3.mjesto
Najbolji strijelac: Eldar Oraščanin

Turnir ŠF MLADOST Glamočani 3.mjesto
Najbolji strijelac: Aid Mašović

Turnir BAMBINO KUP 4.mjesto

Turnir ŠF MONTEVIDEO 4.mjesto

Turnir OFK SPARTAK 2.mjesto
Najbolji golman: Sajdin Toromanović

Turnir KLADUŠA 2008 1.mjesto
Najbolji golman: Sajdin Toromanović

O ovoj školi javljali su i drugi mediji da dva priloga možete pogledati ispod:(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *