PREPORUČUJEMO: I u regiji možete obaviti sve popularniji tretman “hidžama” kojem se nedavno podvrgnuo slavni Benzema

Veliku pažnju svjetske sportske javnosti nedavno je izazvala vijest da je slavni napadač Karim Benzema, iskoristivši slobodan dan od profesionalnih obaveza obavio hidžamu!

Benzema je želio da dodatno poboljša svoju fizičku kondiciju, a poslije svega je na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju nakon što je prošao tretman vakumom poznatiji kao hidžama. Na detalje se možete podsjetiti u povezanom linku.

Zanimljivo je da ovakav tretman, profesionalno možete obaviti i u našoj regiji, preciznije u BiH, o čemu možete čitati ispod…

Povezani sadržaj:

KARIM BENZEMA iskoristio pauzu u La Ligi i obavio HIDŽAMU: Efikasan način za poboljšanje zdravlja

U pitanju je studio Hodžić Sarajevo koji se nalazi u blizini hotela Europe, u ulici Hadžiristića 2, na vrlo atraktivnoi lokaciji u samom srcu starog gradskog jezgra, a koji je već dugo na dobrom glasu. U pitanju je prostor jako lijepog i ugodnog ambijenta u kojem se u potpunosti možete opustiti i posvetiti ljepoti, ali prioritetno zdravlju Vašeg tijela jer im je hidžama ono što se ovdje najviše traži…

Domaćina smo zamolili da se predstavi i da nam ukratko opiše o čemu je riječ…

– Po struci sam fizioterapeutski tehničar i certificirani hidžama terapeut. U svom dugogodišnjem radu i praksi na polju hidžame mogu se pohvaliti velikim brojem zadovoljnih klijenata iz raznih sfera života i zanimanja: sportista, muzičara, glumaca, pjevača, političara, ugostitelja, biznismena, vjerskih lidera, brojnih TV lica i mnogih drugih.

Važno je istaći da ljudsko tijelo neprestano proizvodi crvena krvna zrnca, uslijed čega dolazi do njihovog povećavanja i upravo hidžama radi na postizanju ravnoteže u krvi, odnosno izbacivanju nepoželjne krvi (tzv. nečiste krvi) iz ljudskog tijela.

U mojoj praksi se pokazala kao jako efikasna, a naročito kod upalnih procesa, bolnih migrena, mišićne napetosti i ukočenosti, jer hidžama otklanja bol, smanjuje otekline, vraća funkciju, ubrzava oporavak od povreda i zacjeljivanje rana, poboljšava lošu prokrvljenost, smanjuje bol i napetost u mišićima, otklanja stres, smanjuje masnoću u krvi kao i mokraćnu kiselinu, pomaže kada su u pitanju kožna oboljenja i ono što je bitno naglasiti je takođe i da je ova metoda liječenja neinvazivna i bez kontraindikacija.

Brojni Olimpijci su posegli za ovom prirodnom metodom liječenja jer je dokazano da upravo hidžama doprinosi bržem oporavku od napora i povreda, opuštanju mišića, kao i tijela i uma.

Hidžama ima jedinstvenu sposobnost izvlačenja upale, ustajale krvi, taloga i toksina iz dubine tijela na površinu kože.

Često se radi o trenutačnom olakšanju jer uklanjajući potkožnu krv, poznatu po tome što je puna toksina, omogućuje se dotok nove, svježe krvi bogate kisikom i nutrijentima do oštećenih tkiva.

Naučno je dokazano da je hidžama periodični proces pregleda krvi, što dovodi do aktiviranja ćelija i uklanjanja nakupljenih toksina i jačanja imunološkog sistema u konačnici.

Hidžamu je najbolje raditi preventivno, jer je ona prevencija srčanog i moždanog udara i ta činjenica govori koliko je ona zaista učinkovita.

Sama primjena hidžame kroz stoljeća i njena kulminacija u 21 stoljeću su dokaz da je ova prirodna metoda liječenja itekako djelotvorna.

Facebook: https://www.facebook.com/relaxstudiohodzic/

Instagram: https://www.instagram.com/relaxstudio_hodzic/

Kontakt tel.: +387 (0)61 24-01-84

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *