PRIČA O POČECIMA KARIJERE CRISTIANA RONALDA koja ostavlja bez daha

Cristiano Ronaldo je ponikao u juniorskoj akademiji Sportinga iz Lisabona, odakle je kasnije prešao u Manchester United, pa onda u Real Madrid. Međutim, način na koji je Ronaldo praktično počeo karijeru ostavlja bez daha.

“Za svoju karijeru moram zahvaliti mom starom prijatelju Albertu Fantrau. Igrali smo zajedno za reprezentaciju Portugala u U-18 uzrastu”, prisjeća se Ronaldo, pa nastavlja:

“Kada je menadžer Sportinga iz Lisabona došao, rekao nam je da će na akademiju biti upisan onaj koji postigne više golova na sljedećoj utakmici. U toj smo utakmici pobijedili sa 3:0. Ja sam postigao prvi, a Albert drugi pogodak. Međutim, odlučio je treći gol. Albert se nalazio u situaciji jedan na jedan sa protivničkim golmanom i kada ga je zaobišao, dodao je meni loptu da ja postignem gol. Nakon utakmice sam mu prišao i pitao zašto nije dao gol, već je meni dodao loptu, a on mi je rekao: Zato što si bolji igrač od mene”.

Nakon ove priče, portugalski novinari posjetili su Alberta, koji je potvrdio Ronaldovu priču. Albert je novinarima također izjavio da je davno prestao sa igranjem fudbala, ali i da je nezaposlen. Međutim, novinare je zanimalo kako to da onda živi u luksuznoj vili.

“Sve što imam, imam zahvaljujući Ronaldu”, kratko je odgovorio.

(fudbaltalent.com/AM Sport)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *