“Rekao sam, Hurta primi Vladana na jedan trening i poželit ćeš da ostane vaš”

Mladi golman Fudbalskog kluba “Sarajevo”, 21-godišnji Vladan Kovačević, skrenuo je na sebe pažnju i šire sportske javnosti van Bosne i Hercegovine sjajnim odbranama u dvomeču koji je Bordo tim igrao protiv slavnog škotskog Celtica u pretkolu ovogodišnje Lige prvaka.

Tim sa Koševa časno je izgubio od renomiranog protivnika (1:3 i 1:2), a mladi čuvar mreže (rođen 11. aprila 1998.) pokazao je da se sa razlogom od njega mnogo očekuje u budućnosti, i kada je riječ o klupskom i kada je riječ o reprezentativnom fudbalu, odnosno branjenju za nacionalne selekcije BiH.

Celtic – Sarajevo * Predivna noć iza nas, pokazali smo da se možemo nositi sa velikim ekipama, vidimo se u nedelju na Koševu.

Objavljuje Vladan Kovačević u Četvrtak, 18. srpnja 2019.

Moguće je da Kovačević već ovog ljeta ode u neki drugi klub. Navodno, postoji mogućnost da ga “Sarajevo” proda za značajan iznos novca jednom timu iz regije, uz klauzulu da od idućeg transfera Sarajlijama pripadne značajan postotak.

Vjerovatno dosta ljudi ne zna da Vladan nije rođeni Sarajlija, odnosno da je na Koševo stigao iz Banjaluke!

Desilo se to prije četiri godine na preporuku Siniše Mrkobrade, nekada talentovanog golmana FK “Borac”, a kasnije vlasnika prestižne Akademije “Golmanska rukavica”

– Ja sam ga trenirao u svojoj Akademiji. Vladan je tada bio u Željezničaru, ali ne sarajevskom već banjalučkom Želji. Imao je sedamnaest godina. Nekima je smetalo što dodatno radi kod mene, otkrio je svojedobno za Sportske.ba gospodin Mrkobrada, koji je objasnio kako je talentovani Kovačević završio u FK Sarajevo.

– Logično je bilo da nastavi u Borcu, ali Vladan je jedno od hiljadu djece koje nije dobilo šansu u svom gradu. Ja sam nazvao tadašnjeg “šefa” Akademije Sarajeva Almira Hurtića. Rekao sam, Hurta primi Vladana na jedan trening i poželit ćeš da ostane vaš! Bio je skeptičan, ali je pristao…

(fudbaltalent.com)

One Comment on ““Rekao sam, Hurta primi Vladana na jedan trening i poželit ćeš da ostane vaš””

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *