SAD JE U ŽELJI, A JEDNOG DANA ŽELI IGRATI ZA BARCU: «Moj naj gol» Hamze Husilovića

Značenje imena Hamza je čvrst, postojan, snažan, jak, hrabar, neustrašiv…

Samo takve osobine mogu jednog igrača dovesti do najviših fudbalskih vrhova, a tome će se možda jednog dana naći i dječak kojeg Vam danas predstavljamo u rubrici MOJ NAJ GOL.

Hamza Husilović rođen je 20.08.2007. godine u Sarajevu. Trenutno je visok 147 cm, a težak 43 kg, i odličan je učenik Osnovne škole Ilidža. Uz prosjek od 5.0 dnevniku ide i primjereno vladanje te bavljenje sportom, u kojem je vrlo uspješan.

Počeo je trenirati fudbal u FK Novi Grad Sarajevo u devetom mjesecu 2012. godine, a u ovom klubu se zadržao do 05.06.2018. kada prelazi u FK «Željezničar».

Budući da mu je fudbalski lijeva noga jača, igra na poziciji lijevog krila ili isturenog napadača, zavisno od trenerovih zamisli, a u dosadašnjoj karijeri već je bio proglašavan najboljim igračem Novogradskog turnira, osvojio 1. mjesto na turniru u Austriji, 3. mjesto na turniru u Njemačkoj (gdje su tijesno izgubili od Leipziga 1:2) itd.

Želja mu je da jednog dana zaigra u FC Barceloni, a do tada pogledajte jedan od njegovih golova, kojeg prikazujemo u rubrici MOJ NAJ GOL…

Pogledajte snimak, uživajte i lajkom i komentarom podržite ovog dječaka!!!


Stranica Fudbal Talent International (https://fudbaltalent.com/) u cilju podrške mladim, pokrenula je nagradnu akciju MOJ NAJ GOL / POTEZ (odbrana golmana, dribling i sl.)

Pozvani su svi roditelji (rodbina, prijatelji) igrača uzrasta od 6 do 19 godina sa područja zemalja EX YU da redakciji dostave snimke golova ili lijepih poteza koji su ti igrači napravili.

Za najbolje očekujte NAGRADE NAŠIH SPONZORA u iznosu od 100€ i više! Odlučuje i broj lajkova, pa podržite svoje favorite.

Snimke uz kontakt podatke i kratak opis (ime i prezime igrača, klub, mjesto snimanja…) dostaviti u Inbox Fb stranice Fudbal Talent International (https://www.facebook.com/FudbalTalent/) ili na e-mail: [email protected].(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *