SARAJEVO: Nastavak ulaganja na poboljšanju infrastrukture na stadionu “Grbavica”

U prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu, predstavnici Saveza i FK “Željezničar” danas su potpisali Aneks Sporazuma o nastavku radova na unapređenju infrastrukture na stadionu “Grbavica”.

Ovim Aneksom definisani su radovi koji treba da se preduzmu u narednom periodu, a prioritet je postavljanje krovne konstrukcije na istočnoj tribini stadiona. Sredstva za natkrivanje ove tribine u potpunosti je obezbijedio NS/FS BiH kroz UEFA projekte, namijenjene poboljšanju uslova na stadionima.

– Aktivnosti koje NS/FS BiH poduzima na poboljšanju infrastrukture na stadionima širom Bosne i Hercegovine se kontinuirano odvijaju, a sve sa ciljem da i naši stadioni budu u skladu sa najvišim UEFA standardima na kojima će svoje utakmice na međunarodnoj sceni igrati ne samo reprezentativne selekcije, već i bh klubovi.

U toku su i radovi na postavljanju reflektora i reflektorske rasvjete na više lokacija u BiH, kao i priprema završnih podloga za montažu 15 terena sa vještačkom travom obezbjeđenih iz projekata UEFA za razvoj omladinskog nogometa u našoj zemlji – navode iz Saveza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *