ŠOK VIJEST STIGLA U SARAJEVO: Juniori “Bordo kluba” bez nastupa u Ligi šampiona, evo zbog čega…Juniori Fudbalskog kluba Sarajevo nemaju pravo nastupiti u ovosezonskom izdanju Omladinske Lige prvaka, iako su u prošloj sezoni bili šampioni Premijer lige Bosne i Hercegovine!?

Razlog tome je kompleksni sistem takmičenja u kojem se pravo na učešće ostvaruje na osnovu rezultata koji postižu seniori, odnosno, gleda se ukupan koeficijent lige s čim juniori FK Sarajevo niti bilo koje druge ekipe iz BiH, nemaju veze.

Bosna i Hercegovina je trenutno na 39. mjestu na UEFA rang listi zbog nedovoljno dobrih rezultata klubova iz BiH u Evropi u proteklih nekoliko sezona, a nažalost, nisu se poklopili određeni rezultati u Play-offu Lige prvaka kako bi juniori FK Sarajevo izborili mjesto među 32 ekipe koje će se takmičiti u takozvanom “šampionskom putu”. Grupnu fazu automatski su izborile ekipe čiji su se seniori plasirali u Ligu prvaka.

Teoretski je nemoguće da se to promjeni i nakon večerašnjih revanš utakmica Play-offa Lige prvaka, pa je danas u FK Sarajevo stigao i zvanični dopis iz UEFA da nažalost prvaci Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniora neće moći učestvovati u Omladinskoj Ligi prvaka ove sezone, zbog lošeg državnog koeficijenta.

Ovakav rasplet događaja je pogodio cijeli kolektiv FK Sarajevo koji je izrazito ponosan na sve uspjehe juniorske selekcije, a najviše mlade fudbalere i trenera Dženana Uščuplića, navodi se na zvaničnoj stranici kluba.(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *