Spremna za duel sa muškarcima: AJLA SKALIĆ ispisuje nove stranice bh. fudbala

Nesvakidašnja priča o učenici četvrtog razreda Medicinske škole koja u nastavku sezone treba igrati za mušku juniorsku ekipu bihaćkog Jedinstva proširila se i van granica BiH. Ovu odluku je donijela, kako objašnjava, s ciljem da se u Bihaću oformi ženski nogometni klub. Ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu javila joj se još od malih nogu.

– Počela sam igrati sa dječacima na ulici, te sam se nakon nekog vremena priključila muškom klubu OFK Bihać, pod trenerskom palicom Ahmeta Kečalovića. Nakon tog sam 2011. godine prešla u ŽNK Željezničar iz Bosanske Krupe, gdje sam prošle sezone bila najbolji strijelac tima, ističe simpatična Bišćanka.

Pročitajte i ovo…

HANA I BERINA HUSEINOVIĆ iz škole fudbala dobile pozive za omladinske Reprezentacije BiH

Nakon što je napustila Željezničar, donijela je odluku da se priključi Nogometnom klubu Jedinstvo. Pravila dopuštaju da djevojke nastupaju u muškoj konkurenciji, samo u mlađim kategorijama, tako da će prema planu ova Krajiškinja igrati za juniorsku ekipu, a uporedo  trenirati i sa prvim timom.

Na ovaj potez sam se odlučila s ciljem da oformimo ženski tim. Velika čast i odgovornost mi je pokrenuti to, jer smatram da Bihać kao grad zaslužuje da ima jednu žensku ekipu. Spremna sam, iako znam da je u muškoj konkurenciji jači intenzitet treninga i utakmica, ali nije nemoguće, tvrdi Skalićeva i dodaje:– Naravno, Jedinstvo mi nije krajnji cilj, već da zaigram jednog dana u nekom klubu van granica BiH, koji se takmiči u višem rangu. Imala sam pozive iz klubova iz Premijer lige BiH, Prve lige FBiH, pa čak i Prve hrvatske ženske lige, no morala sam sve ponude odbiti zbog školovanja.

Ajla, koja inače igra na poziciji napadača, zahvaljujući sjajnim igrama već je nastupala za U-17 reprezentaciju BiH, a nada se da će uskoro, ukoliko je posluži prije svega zdravlje, dobiti poziv u A reprezentaciju BiH. Mlada bh. fudbalerka se već uveliko sprema za ovaj nesvakidašnji izazov, a nedavno je odradila i privatni fotošuting za bihaćki klub. Bilo kako bilo, mnogi s nestrpljenjem očekuju proljeće i Ajlin prvi nastup za muški tim, što bi ujedno trebao biti i istorijski trenutak u bh. fudbalu, pišu Nezavisne novine.

Pročitajte i ovo…

NEVJEROVATNA PRIČA IZ BIJELJINE: Brat i sestra, ona sjajna fudbalerka, on slikarski talent! A oboje…(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *