SVE STAZE VODE U LAZE! Matea je pohvalio Ćiro Blažević: “Sine, ti imaš obje noge…”

Laze je naseljeno mjesto u Republici Hrvatskoj u općini Staro Petrovo Selo u Brodsko-posavskoj županiji. Ima tek nešto više od 300-tinjak stanovnika, ali u njemu djeluje Nogometni klub Graničar, koji igra u 2. ŽNL Brodsko-posavskoj.

I upravo iz tog kluba dolazi mladić kojeg danas predstavljamo.

16-godišnji Mateo Novoselac (rođen je 09.09.2004.) krenuo je iz Laza dalje graditi nogometnu karijeru, iako se za ovo malo mjesto u Slavoniji često kaže “Sve staze vode u Laze!”

Mateo je početo trenirati kao 7-godišnjak, 2011. godine, i prošao je sve selekcije središta i Županije, te onu GNK “Dinamo”. Trenutno je odličan učenik srednje škole u Zagrebu i igra za kadete HAŠK-a. Možda najveću pohvalu u svojoj dosadašnjoj karijeri dobio je od legendarnog “trenera svih trenera”, Miroslava Ćire Blaževića, koji mu je rekao: “Bravo, sine, imaš obje noge!”, aludirajući da Novoselac praktično jednako kvalitetno igra i s lijevom i s desnom nogom.

Mateo ima nadimak Mandžo (prema Mandžukiću, op.prir.) zbog svoje pozicije u timu – igra desnu špicu, a želja mu je uspjeti u nogometu.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *