Talentovani Anis Smajlović iz St. Louisa pozvan na Selektivni kamp reprezentacija BiH i SAD

Talentovani Anis Smajlović (2004.) učesnik kampova US Soccer Education iz Denvera za mlade fudbalere bh. korijena u Americi dobio je poziv za Selektivni kamp (U15) reprenzentacije Bosne i Hercegovine i nacionalne selekcije SAD. Kamp u BiH treba biti  odrzan od 3. do 9. maja u modernom trening centru reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici.

Izvor: BHDINFODESK – Namik Alimajstorović

Inače, Anis Smajlović je član St. Louis FC  gdje također pruža zapažene partije i jedan je od najboljih fudbalera ove ekipe, iako mu je 15 godine redovno igra za U17 tim. Svojim igrama, zalaganjem i ponašanjem oduševio je stručni štab USSE na kampovima u Denveru, Las Vegasu, Minhenu i Chicagu, kao logičan slijed njegovih odličnih nastupa, uslijedio je poziv na Selektivni kamp (U15) reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Talentovani Anis Smajlović u razgovoru za agenciju BHDINFODESK nije krio svoju sreću:

Želim da se zahvalim kompletnom stručnom štabu US Soccer Educationa i naravno gospodinu Darku Ljubojeviću,  koji su mi ukazali veliku čast da dobijem šansu da u Zenici pred stručnim štabom reprezentacije pokažem šta znam, ovo je jedno veliko priznanje za mene.

I direktor USSE Murat Alibašić nije krio svoje zadovoljstvo:

– Drago mi je da se nastavlja naša uspješna saradnja sa NS/FS BiH i da će u budućnosti biti još igrača poput  Rijada Kobiljara, Elvira Ibiševića, Zehre Halilić, Amela Šehića, Ajle Duračak, Denisa Miljkovića i Amera Habibovića koji će obući dres neke od naših reprenzentativnih selekcija. Ovo pokazuje da je rad US Socer Educationa na pravom kolosijeku, te da će naša dugogodišnja uspješna saradnja sa NS/FS BiH, na zadovoljstvo svih izroditi još mnogo talentovanih fudbalera.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *