TALENTOVANI VEDAD KOVAČ (18): “Na okupljanju reprezentacije je bilo super, roditelji su mi velika podrška…”

Juniorska, odnosno U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine je od 13. do 19. novembra u Skoplju (Sjeverna Makedonija) učestvovala na turniru grupe 11 kvalifikacija za EURO 2020. Među igračima koje je selektor Slaven Musa pozvao za ovo okupljanje bio je i talentovani tinejdžer Vedad Kovač.

Ovaj 18-godišnji mladić jedan je od najboljih igrača iz dijaspore na koje može računati Bosna i Hercegovina u budućnosti. Više o njegovoj dosadašnjoj karijeri i uspjesima možete pročitati u povezanom sadržaju, a mi smo ga ovoga puta zamolili da za “Fudbal Talent International” kratko sažme utiske nakon najnovijeg okupljanja nacionalnog tima…

Povezani sadržaj:

PREDSTAVLJAMO: Vedad Kovač (18), mlada nada bh. fudbala koja dolazi iz SAD

Kamp, odnosno okupljanje je bilo super. Sve što nam je bilo potrebno smo imali za dobar rad i atmosfera u reprezentaciji je bila veoma pozitivna. Od saigrača i stručnog štaba na čelu sa gospodinom Selektorom Musom, svi su učinili mnogo da nam treninzi i smještaji budu fini – naglasio je ovaj mladić.

Foto: Mladi Kovač zajedno sa saigračima u dresu sa državnim grbom

 

Upitali smo Vededa i kakvi su mu dalji planovi kada je riječ o bavljenju sportom?

Za budućnost još se nisam odlučio. Nastojim da igram na najvišem nivou koji mogu i za sada to mi je plan, pa ako Bog da gledam da što prije da odlučim gdje i kako nastaviti karijeru – iskren je ovaj mladić.

Moja cijela familija je uvijek uz mene bila i uvijek me podržavaju u fudbalu i životu i za to sam jako zahvalan. Također i moji treneri – ne zaboravlja 18-godišnjak naglasiti.

Foto: Očekuje se da mladi “Zmajevi” u budućnosti naslijede već etablirane igrače u nacionalnoj reprezentaciji

 

Foto: U SAD je Vedad Kovač dobio brojna priznanja, uključujući i ono za “Igrača godine”

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *