TRAGEDIJA NA TURNIRU “ŠAMPION JUNIOR KUP”: Utopio se sedmogodišnji dječak iz Splita

U operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) potvrdili su da se u naselju Ilidža na bazenu utopio dječak iz Splita.

Maleni Luka B. (7) je bio član Akademije nogometa “Srđan Mladinić” iz Splita, a u Sarajevu su došli povodom turnira za djecu “Šampion junior kup”.

Almir Prguda, direktor fudbalskog turnira “Šampion junior kup” izjavio da je dječak praktično preminuo u rukama majke i trenera.

– Dječak je igrač akademije i u Sarajevu je boravio sa majkom. Oni su se kupali u bazenu hotela gdje su bili smješteni. U prisustvu majke skočio je u vodu i doživio je srčani infarkt. Dolazila je Hitna pomoć i pokušali su reanimirati dječaka, ali nažalost bezuspješno. Ovo je velika tragedija – izjavio je Prguda.On je dodao da namjeravaju, kao domaćini turnira, učiniti sve da olakšaju teške trenutke za roditelje mališana i njegov sportski kolektiv.

Ne može čovjek sada bit pametan i kazati šta uraditi. Mogu vam samo reći da će svi zabavni događaji u sklopu turnira biti otkazani. Turnir će se nastaviti igrati, jer ovdje je mnogo djece iz cijele BiH i regije – zaključio je Prguda.

Nesreća se dogodila u Wellnesu hotela Hills, a doktori su se dječaku više od dva sata borili za život.

Ne znaju se okolnosti, ali navodno je dijete je plutalo u bazenu, a iznijela ga majka jednog od dječaka koji je također došao na turnir. Tijelo stradalog djeteta već je tada, prema izjavama svjedoka, bilo potpuno modro, piše “Slobodna Dalmacija”, pozivajući se na izjavu osobe koja se našla u sarajevskom hotelu u kojem se dogodila tragedija.

– Ima li ovdje ijedan doktor?! – uzviknuo je jedan od posjetitelja bazena u šoku s ulaza u Wellness i dok se vijest proširila među roditeljima, koji su do tada bili u caffe baru u blizini, uletjela je ekipa Hitne pomoći.Kako su potvrdili iz Operativnog centra MUP-a KS, prijavu o ovom događaju su primili, a na lice mjesta je došlo vozilo Hitne pomoći, kao i tri policijska automobila.

Kako se doznaje, dječak je član Akademije nogometa “Srđan Mladinić” iz Splita, a u Sarajevo su došli da nastupaju na turniru za djecu “Šampion junior kup”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *