TROFEJ BEOGRADA: Reprezentacija Sarajeva katastrofalno izgubila 1:7 u utakmici za treće mjesto. Solun pobjednik!

Na terenima SC FSB na Adi Ciganliji završen je 17. tradicionalni međunarodni turnir mlađih pionira “Trofej Beograda 2019”. Pobjednik je selekcija Soluna, pošto je u finalu pobijedila reprezentaciju FS Beograda sa 4:0. Bratislavi je pripalo treće mjesto, Sarajevo je četvrto, a Ljubljana peta ispred Budimpešte. Sedmi su dječaci iz češkog Brna, a Nikšić je osmi.

Izvor: Fudbalski savez Beograda

Drugi takmičarski dan protekao je u borbama za plasmane. Prvo su na terenu bili dječaci koji su igrali za peto i sedmo mjesto. U utakmici za peto mjesto Ljubljančani su sa ubjedljivih 3:1 pobijedili Budimpeštu, a istovremeno je i selekcija Brna nadigrala Nikšić i pobijedivši sa 5:0 zauzela je sedmo mjesto.

Uvertira za finale bila je borba za treće mjesto između selekcija Bratislave i Sarajeva. Slovaci su igrali sa znatno više motiva i rezultat je na kraju bio više nego ubjedljiv – 7:1 u njihovu korist. Tako su bronzane medalje otišle u glavni grad Slovačke.

Povezani sadržaj:

OVO SU MOMCI (2005. GODIŠTE) koji su otišli da predstavljaju Sarajevo na turniru “Trofej Beograda”

U finalnoj utakmici sastali su se Solun i Beograd. Grci su od početka igrali ofanzivno i snažno, pa su time možda i zbunili domaćine. Fizička superiornost Solunjana je bila uočljiva, a uz dobru i efikasnu igru grčki predstavnik je brzo postizao golove i na kraju došao do zasluženog trijumfa od 4:0.

Po završetku finala uslijedila je ceremonija dodjele medalja, pehara i priznanja. Tako je bronzane medalje i pehar za treće mjesto ekipi Bratislave uručila predstavnica Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Sanja Čedić.

Predsjednik Bratislavskog fudbalskog saveza Juraj Janošik predao je srebrne medalje i pehar za osvojeno drugo mjesto selekciji Beograda.

Najljepši momenat “Trofeja Beograda 2019” bio je kada je predsjednik Fudbalskog saveza Beograda Ilija Petković zlatne medalje i pobjednički pehar uručio ekipi Soluna, koja je to proslavila burno i uz pjesmu.

Dodijeljena su i priznanja najistaknutijim pojedincima  Ta priznanja uručio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović. On je predao priznanja najboljem golmanu, Janisu Batosu iz selekcije Soluna, najboljem strijelcu, Tomašu Pandilu, reprezentativcu Brna i najboljem igraču ovog turnira, Grku Minasu Vasilaidisu iz selekcije Soluna.

Na kraju ove ceremonije, generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda Miroslav Stojanović uručio je priznanja i sudijskom kvartetu koji je sudio finalnu utakmicu: Igoru Stoilkoviću, Bojanu Banoviću, Aleksandru Stanojkoviću i Filipu Markoviću, kao i delegatu na finalnoj utakmici Petru Anokiću. Time je završeno sedamnaesto izdanje “Trofeja Beograda”.

(fudbaltalent.com/fsb.org.rs)

2 Comments on “TROFEJ BEOGRADA: Reprezentacija Sarajeva katastrofalno izgubila 1:7 u utakmici za treće mjesto. Solun pobjednik!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *