TURNIR ŠKOLSKIH SELEKCIJA OPĆINA IZ KANTONA SARAJEVO: Učenici iz Centra osvojili prvo mjesto! (FOTO)

U maloj dvorani centra Skenderija u Sarajevu u ponedjeljak je održano kantonalno takmičenje u fudbalu za osnovne škole pod nazivom “Školski sport u Kantonu Sarajevo”.

Selekcija Općine Centar na finalnom takmičenju u fudbalu osvojila je prvo mjesto i kao nagradu dobila pehar za najbolju ekipu i medalju. Na ovom takmičenju učestvovale su selekcije sa područja devet općina, a drugo mjesto osvojili su učenici Općine Stari Grad, dok je treće mjesto pripalo Općini Ilidža. U finalnom meču rezultat je bio 4:0!

Foto: U ovom takmičenju učestvovale su selekcije sa područja općina Kantona Sarajevo. Učenici iz Novog Grada (na fotografiji) nisu opravdali ulogu jednog od favorita…

Inače, cilj projekta je stvaranje pretpostavki za aktivnije učešće, a samim tim i bavljenje sportskim aktivnostima učenika osnovnih škola na području Kantona Sarajevo.

Organizator događaja je bio Sportski savez Kantona Sarajevo, a projekat se realizuje uz pomoć Ministarstva za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo, općinskih službi za obrazovanje, kulturu i sport i službi za društvene djelatnosti, a neophodna sredstva za realizaciju projekta obezbijedilo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Foto: Učenici iz Općine Centar osvojili su pehar za prvo mjesto i medalju

Nastavnik Kenan Sućeska, koji je izvršio izbor igrača na Općinu Centar pozvao je sljedeće igrače: Danin Kadrić, Zlatan Zeničanin, Faris Šišić, Nasib Velić, Halil Kolenda, Bakir Nurković, Muhamed Klinić, Amar Ivazović,Karim Ahmetovski, Faris Avdić i Harad Kalamujić.

(FudbalTalent.com/Foto: Općina Centar Sarajevo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *