TURNIR “SRĐAN ALEKSIĆ”: Najbolji dječaci iz tuzlanskih klubova Bambi i Proleter

Međunarodni memorijalni malonogometni turnir “Srđan Aleksić” koji se već pet godina tradicionalno održava u Tuzli, odigran je danas (nedjelja) na terenima stadiona Tušanj gdje su snage nogometne vještine odmjerili dječaci uzrasta od osam do 11 godina iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Izvor: Tuzlainfo.ba

U generaciji dječaka rođenih 2010./2011. prvo mjesto je osvojila ekipa Sportskog kluba Bambi iz Tuzle, koja je u finalu nakon boljeg izvođenja jedanesteraca bila bolja od ekipe Budućnosti iz Banovića, dok su treće mjesto zauzeli dječaci iz FK Mačva iz Šapca.

U ovoj konkurenciji za najboljeg golmana proglašen je Emar Babović (SK Bambi), najbolji strijelac je bio Bakir Hasanović (SK Bambi), a najbolji igrač Elvin Šarić (FK Budućnost).

U generaciji 2008./2009. prvi su bili dječaci iz FK Proleter iz Tuzle, drugo je Bratstvo Gračanica, a treća i u ovoj konkurenciji je bila ekipa FK Mačva.

Kod ove generacije najbolji golman je Faris Bajrić, dok je Kenan Vrabac dobio priznanja za najboljeg igrača i strijelca.

Organizator turnira je UG “Radničke sportske igre Tuzla”, koje turnir održava u znak sjećanja na trebinjskog heroja koji je 1993. godine izgubio život braneći svog sugrađanina.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *