U organizaciji B.A.A.P. Sportivo Sarajevo: Održan Sarajevo International Football Cup 2019.

U organizaciji Škole fudbala B.A.A.P. Sportivo Sarajevo iz Sarajeva, a pod pokroviteljstvom Balkan Alpe Adria Projekt (BAAP) i FairPlay-VIDC iz Beča koji djeluju pri UEFA, u KSiRC Hadžići 26. i 27. januara 2019. godine održan je 1ST B.A.A.P. Sportivo Sarajevo International Football Cup 2019.

Na turniru su učestvovale 33 ekipe iz BiH, Srbije, Crne Gore i Albanije.

Veliki broj mladih fudbalskih nada (godište 2007. i 2010.) pokazali su svoj talenat, ali i fair-play na terenu. Direktor turnira i predsjednik Škole fudbala B.A.A.P Sportivo Sarajevo Alem Mudželet istakao je da suizuzetno zadovoljni kako je protekao turnir.

– Zahvalio bih se svim učesnicima ovog prvog internacionalnog turnira. Najbolji među najboljim kada je u pitanju kategorija 2010. godište su bili: prvo mjesto Juventus Academy Sarajevo, drugoplasirana je bila škola fudbala Derby Sarajevo, a treće mjesto pripalo je školi fudbala Bambino Konjic, izjavio je Mudželet.Talenat mladih perspektivnih fudbalskih nada obilježio je i drugi dan B.A.A.P. Sportivo Sarajevo International CUP-a 2019. Posjetitelji turnira mogli su uživati u atraktivnim potezima, asistencijama i golovima generacije 2007. U finalu utakmica prvo mjesto zasluženo je osvojila ekipa Kino studio Tirana, drugoplasirana ekipa je bila Famos Vojkovići, a treće mjesto pripalo je ekipi Slavija – Istočno Sarajevo.

Nagrade najboljim uručili su gospoda: Ilija Lučić – selektor ženske U-16 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Idriz Gashi – direktor Vllaznimi Association, David Hudelist ispred Fairplay organizacije pri UEFA i Samir Kaltak – ispred agencije FTS Football Talent Scouting.

Alem Mudželet predsjednik B.A.A.P. Sportivo Sarajevo kao i zamjenik predsjednika i trener Elfad Struga zahvalili su se svim ekipama učesnicima turnira, svim trenerima i igračima, ali i publici koja je sportski i fer navijala u odlično posjećenoj dvorani KSiRC Hadžići oba turnirska dana, a posebnu zahvalnost iskazali su gostima.

Sudijski par Adelisa Hromo i Ismar Muhić učinili su sve da turnir prođe u potpunom fair-playu.(FudbalTalent.com/Life.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *