U ŠVEDSKOJ RASTE DJEČAK IZ BOSNE koji je možda novi Zlatan Ibrahimović! Upoznajte Adema Sarajlića…

Priču o dječaku balkanskih korijena, koji je krenuvši iz Švedske, pokorio nogometni svijet danas znaju svi. A možda jedan “novi Zlatan Ibrahimović” raste u ovoj zemlji…

Zaista je nevjerovatna fudbalska vještina sa kojom raspolaže 11-godišnji dječak po imenu Adem Sarajlić. Rođen je 2007. godine u Švedskoj, a njegov otac je porijeklom iz Zvornika (BiH), sada nastanjen u Jönköpingu.Mali Adem je dosad čak 3 puta osvojio nagradu za najboljeg igrača na akademiji FC Liverpoola u Švedskoj, gdje dolazi na stotine talentovanih dječaka. Svojom je, dakle, zaslugom, triput otputovao u Englesku, na Liverpoolovu akademiju, gdje je stručnjake kluba s kultnog Anfielda koji rade s mladima oduševio.

Foto: Adem je ponovo izabran kao najbolji od 120 učesnika na Liverpool academy u švedskom gradu Älmhult, po treći put osvojio je «Liverpool Way Award»

Ovaj igrač sjajne ljevice dobio je i nagradu «The Liverpool Way», koja se prema procjenama tamošnjih stručnjaka dodjeljuje za učesnike kampa koji najbolje pokazuju i ispunjavaju temeljne principe onoga što se naziva «Liverpoolov put», odnosno ambiciju, posvećenost, dignitet i jedinstvo!¨

Foto: Medalja i diplome osvojene na Liverpool academy u Liverpoolu (Engleska)

Već dosad osvojio je i dosta drugih nagrada, spomenimo recimo nagradu za najboljeg igrača na turniru u Stockholmu (2015.), gdje je igrao u konkurenciji godinu starijih dječaka, nagradu za najboljeg igrača na Milan campu 2017. godine…

A zatim dolaze mnogobrojne nagrade nagrade koje je osovio sa fudbalskom školom «Šampion» (Ilidža, Sarajevo) za koje igra kada dođe u Bosnu: najbolji igrač na turniru Velež kup (Mostar, 2017.), najbolji igrač «Sporting cup», najbolji strijelac «Panonija cup» (Tuzla, 2017.), najbolji strijelac ŠAMPION ILIDŽA CUP 2017….

Foto: Kada dođe u Bosnu, Adem nastupa za «Šampion» sa Ilidže i osvaja mnoge nagrade

Ovakvog dječaka svi priželjkuju u svojim redovima i nije čudo da je već u ovom uzrastu «zapao za oko» i fudbalskim menadžerima.

Foto: Na Ibrinom terenu…

Kao ilustraciju Sarajlićeve vještine i talenta izdvojili smo jednu akciju i gol iz prošle godine koji je Adem (u zelenom dresu sa broj 12) postigao igrajući protiv dječaka koji su stariji godinu dana od njega.

Pogledajte video i uživajte!


(fudbaltalent.com)

One Comment on “U ŠVEDSKOJ RASTE DJEČAK IZ BOSNE koji je možda novi Zlatan Ibrahimović! Upoznajte Adema Sarajlića…”

  1. Hvala svima na ovakvo lijepim cestitkama a posebno se zahvaljujemo Adnanu i njegovim saradnicima za ovu predivnu pricu o nasem Ademu. Sve pohvale za vas i vasu Fudbal Talent International stranicu na Fejzbuku. Posebno se zahvaljujemo Nasem treneru Senadu i Sampionima fudbalskog kluba Ilidza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *