US Soccer Education Denver uspješno okončao humanitarnu akciju pomoći Safetu Hodžiću, prikupljeno 10.034 dolara

Sportska organizacija US Soccer Education (USSE) iz Denvera (SAD) uspješno je okončala humanitarnu akciju pomoći Safetu Hodžiću, nekadašnjem kapitenu malonogometne reprenzentacije Bosne i Hercegovine, uzornom sportisti koji je mnogo dao za bh. sport, a trenutno bije svoju najtežu životnu bitku.

Podsjetimo, zbog trombova u nogama, Safet Hodžić više nije u mogućnosti da se kreće, a postoji mogućnost da ostane bez obje noge.Kratak raport o završetku akcije podnio je direktor USSE Murat Alibašic:

– Juče je završena akcija prikupljanja sredstava za liječenje našeg Safeta Hodžića kojem je hitno potrebna operacija u Njemačkoj. Ova humanitarna misija vođena je putem usluga FB i naši građani su donirali ukupno 10.034 dolara. Na Safetov račun danas je uplaćeno 9.500 dolara, troškovi usluga FB i transfera novca iznosili su 530 dolara.

Inače, pomoć za našeg Safeta podržalo je okruglo 200 bosanskohercegovačkih porodica iz cijelog svijeta. US Soccer Education se zahvaljuje svima koji su donirali novac ili na bilo koji drugi način pomogli ovu humanitarnu akciju. Dobrom čovjeku Safetu Hodžiću želimo brz oporavak a mi ćemo se i dalje truditi da mu budemo na usluzi.Pripremio:
BHDINFODEK BIRMINGHAM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *