VATRENIMA ZAISTA STIŽE ARGENTINSKO “ČUDO OD DJETETA”: Talentirani ofenzivac dobio hrvatsko državljanstvo

Prije svega nekoliko dana pojavila se zanimljiva vijest o tome da bi se hrvatskoj reprezentaciji trebao pridružiti talentirani mladi argentinski nogometaš, dakako hrvatskog porijekla. Naime, selekciji Igora Bišćana uskoro bi se mogao priključiti Mateo Bajamich. Riječ je o ofenzivcu koji trenutno igra za tamošnjeg drugoligaša Instituta iz Cordobe, istog onog kluba u kojem je ponikao Paulo Dybala

Bajamicha je zapazio i posebno ga prati selektor U21 reprezentacije Igor Bišćan i o njemu ovisi hoće li Bajamich doći ili ne, a on je u razgovoru za Gol potvrdio da postoji dobra šansa da ga i pozovu.

– Dečko se preziva Bajamić. Dosta je zanimljiv, pratit ćemo ga i dalje. Igra u klubu iz Druge argentinske lige. Igra na mjestu napadača ili krilnog napadača. Jako je ofenzivno orijentiran. Pratimo ga i možda ga u jednom trenutku pozovemo, otkrio je Bišćan.

Mladi je Bajamich baš tih dana bio u procesu dobivanja državljanstva, a sada stiže novost da ga je i dobio. iako ga u svojoj reprezentaciji žele i Argentinci, Bajamich želi biti “Vatreni”.

– Otkad sam dobio preko društvenih mreža poruku iz HNS-a, samo o tome razmišljam. Želim od sveg srca zaigrati za Hrvatsku. Ja još nisam bio, ali kad su bili moji ljubili su zemlju. Jako smo vezani za Hrvatsku. Da dobijem poziv, ujutro bih se spremio i otputovao. Znam da reprezentacija ima visoke kriterije, Hrvatska je svjetski vicešampion, izjavio je Bajamich za Sportske novosti.

Ove sezone odigrao je 17 utakmica i postigao osam golova, a krajem prvog mjeseca za njega je navodno stigla ponuda jednog hrvatskog kluba u visini od 1.000.000 eura, ali njegov klub želi barem dvostruko više. Bajamich je na meti još nekih klubova, ali prije šestog mjeseca Instituto nema namjeru prodavati mladog igrača.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *