VEDAD I SANJIN U MAĐARSKOJ: Prvi Bambinosi otputovali na probu u Budimpeštu (FOTO)

Igrači popularne Škole fudbala Bambinosi iz Sarajeva, Vedad Hasović i Sanjin Muzaferija, u pratnji direktora Škole Muamera Dalipagića, jutros su poletili prema Budimpešti gdje trebaju provesti 7 dana u trening kampu Fudbalskog kluba MTK Budapest. Bambinose će, kako se očekuje, pratiti skauti i sportski direktor domaćina.

Izvor: Sportske.ba

Kako je naveo Dalipagić ovo su prvi koraci dogovorene saradnje izmedju najstarijeg i drugog najtrofejnijeg madjarskog kluba MTK Budapest i Bambinosa:

– Nakon našeg boravka u Budipešti početkom ljeta i uzvratne posjete vlasnika MTK i njegove delegacije u septembru, počela je realizacija dogovrenog. Ovo putovanje je prilika da učvrstimo partnerstvo sa MTK čime ćemo omogućiti svim našim talentima da direktno pokažu šta znaju i da, ako zadovolje svojim kvalitetom, nastave karijeru u evropskom fudbalu. Pored omogućavanja nastavka karijere našim igračima, u januaru naredne godine tri trenera Bambinosa će boraviti u Budimpešti na usavršavanju koje će voditi stručnjak iz Barcelone. Na proljeće će naši igrači odmjeriti snage sa mađarskim mališanima na turniru u organizaciji FK MTK.

Bambinosi su, prema mnogim poznavaocima fudbala, pokazali da se mogu praviti iskoraci u pristupu ovom sportu, te strateškim planiranjem kreirati budući fudbaleri. Početkom novembra, u prisustvu mnogih poznatih ličnosti iz svijeta nogometa, promovisali su i svoj Fudbalski klub BATON, čime su zatvorili sistem “stvaranja fudbalera” od najmanjih uzrasta do seniora.

(fudbaltalent.com)

One Comment on “VEDAD I SANJIN U MAĐARSKOJ: Prvi Bambinosi otputovali na probu u Budimpeštu (FOTO)”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *