Vedad Kovač, zasluženo je osvojio Gatorade State Player of the Year 2019-2020, čestitamo!

Prestižna nagrada Gatorade Player of the Year utemeljena je 1985. godine s ciljem da prepozna i otkrije vrhunske sportiste među učenicima srednjih škola u SAD.

Svake godine nagrada za G-sportistu dodjeljuje se za ukupno dvanaest nacionalnih pobjednika koji predstavljaju najbolje učenike – sportaše u srednjoj školi iz 48 država u SAD. Kriterij za dodjelu nagrade nije samo sportski uspjeh i rezultati, već i akademska dotignuća, školski uspjesi, društvena odgovornost, karakter.

Veliki sportisti kao što su LeBron James, Derek Jeter i Peyton Manning su među nekim od prošlih pobjednika G-player prestižne nagrade.

Ovogodišnja nagrada Gatorade igrača godine 2020 u fudbalu iz države Georgia pripala je Vedadu Kovaču, mladom fudbaleru, inače reprezentativcu U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Vedad Kovač je jedan od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih fudbalera u inostranstvu. U 2019/2020 sezoni za svoj Lassiter soccer postigao je 17 golova uz 14 asistencija, a u 8 utakmica postigao je hat-trick. Njegov fudbalski talenat krasi brzina, osječaj za gol i sposobnost da izvuče maksimum za svoj tim u tijesnom prostoru.

Više o ovoj prestižnoj nagradi možete pročitati na zvaničnoj stranici Player of the year GATORADE.com

(FudbalTalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *