VELEŽ: Adis Obad novi trener Omladinske škole “Muhamed Mujić”

Adis Obad novi je trener Omladinske škole FK Velež “Muhamed Mujić”. Rođen je 12.05.1971. godine u Mostaru. Jedanaest sezona je branio boje Veleža, a nastupao je i za FK Željezničar kao i Rot-Weiß Oberhausen. Svojom borbenošću i zalaganjem na terenu postaje kapiten Rođenih kao i ljubimac publike.

Posljednju utakmicu u dresu Veleža odigrao je 4. oktobra 2009. godine protiv Zrinjskog na stadionu pod Bijelim Brijegom, kada se povrijedio te je završio karijeru. Upisao je i nastupe za reprezentaciju BiH u periodu 1996./1997., kada su selektori bili Fuad Muzurović i Džemaludin Mušović.

Bio je pomoćnik na klupi Rođenih uz Mitrovića, Odovića i Varešanovića, a u dva navrata je bio glavni trener Veleža, u najtežim trenucima kluba. Također, bio je glavni trener i na klupama Lokomotive, Blagaja, Igmana iz Konjica kao i Iskre iz Bugojna.

Pomoćnik je Zoranu Erbezu, selektoru U15 reprezentacije BiH. Posjeduje UEFA A licencu.

– Ogromna čast i zadovoljstvo mi je biti ponovo dio FK Velež, dio voljenog kluba. Na poziv uprave kluba nisam mnogo razmišljao i odmah sam prihvatio ovaj poziv. Trudit ću se da pružim svoj maksimum, izjavio je Adis Obad.

(FudbalTalent.com/fkvelez.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *