VELIKA POBJEDA! Mali Faruk iz “Top Gola” za čije su liječenje skupljana sredstva, opet bio na terenu!

U sarajevskom “Top Golu” ovog vikenda su slavili jednu veliku pobjedu, vezanu za hrabrog dječaka-borca Faruka Tabakovića (12).

– Nakon godinu dana od kako se naš Faruk počeo boriti s teškom bolešću, danas je bio ponovo sa nama na terenu. Prije godinu dana u novembru mjesecu organizovali smo “Turnir za Faruka” i poslali poruku da smo svi uz njega uz molitve za njegovo ozdravljenje.

Danas u već tradicionalnom nedeljnom druženju dječaka i roditelja “šestice” i “sedmice”, sa nama je bio naš Faruk. Pričao, smijao se i ponovo “opipao” kako je to biti ponovo na fudbalskom terenu. Njegovo prisustvo svima nama je uljepšalo dan i druženje tako da nam rezultat utakmice dječaci protiv roditelja nije bio ni bitan – objavljeno je na stranici Fudbalskog kluba “Top Gol”, uz video koji možete pogledati ispod.https://www.facebook.com/fudbalskiklub.topgol/videos/570288703419800/

Podsjetimo, na “Turniru za Faruka” koji je koncem prošle godine održan u balonu Otoka prikupljeno je 7.375,00 KM. Na završnoj ceremoniji uručenja pehara i medalja novac je uručen Muniru Tabakoviću , ocu dječaka Faruka.

Organizatori su se tada zahvalili svim ljudima dobre volje, svima koji su podržali ovaj turnir a posebno ekipama FK Sarajevo, FK Željezničar, FA Academica, FK Čelik, FK Velež, FK Napredak, FK Bukovica, FK Dar, FK Bambinosi, ŠF Young Boys, FK Sporting, FK Valter, FK Novi Grad, NK Rijeka Kolibrići, FK Mladost Ilidža, OFK Biser kao i mnogim roditeljima koji su organizovano prikupili novac i predali organizatorima.

Zahvala je upućena i firmama i kolektivima koji su bili sponzori ili svojom podrškom direktno učestvovali u pomoći realizacije turnira a to su Ga-Me-Ha d.o.o, Intea BH d.o.o, Paramedic d.o.o, Elektronstalater ADI AM d.o.o, Gorska služba Novi Grad, MBA d.o.o , Ivabo d.o.o i Auto škola LifeLine.

Veliko hvala otišlo je i Muhamedu Bikiću koji je od početka bio dio ove plemenite akcije i donacijom dresa Muhamedna Konjića koji je na aukciji prodat za 350 KM pomogao uspješnosti akcije.(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *