VELIKI BISER «DINAMOVE» ŠKOLE ANES KRDŽALIĆ ISKRENO: «Želim igrati za reprezentaciju BiH i prvu momčad Dinama»

Jedan od najvećih bisera u Nogometnoj školi zagrebačkog GNK «Dinamo» je tinejdžer koji je rodom iz Bosne i Hercegovine.

Naime, dječak po imenu Anes Krdžalic je rođen u Doboju (BiH) 28.08.2004. godine. Visok je 165 cm, a teži 50 kg. Anes ide u osnovnu školu «Antun Gustav Matoš» u Zagrebu i vrlo dobar je učenik.

Možda u školi ima i boljih od njega, ali na zelenom terenu u svom uzrastu jedan je od najboljih igrača sredine terena. Pravi je užitak gledati njegove majstorije koje izvodi na travnjaku…

Svoj nogometni put počeo je 2010. godine u Školi fudbala «Eurofootball» iz Gračanica, a ubrzo nastavlja u ekipi «Sloga Doboj». Također je neke jake turnire igrao za Tempo-Sport (Zenica) kod gospodina Nermina Šabića, gdje ga je trenirao g-din Esad Kafedžić.

Današnji klub mu je GNK «Dinamo» Zagreb, gdje je već petu godinu. Anes igra zadnjeg veznog, a s «Modrima» je osvajač mnogih jakih (euro i domaćih) turnira, kao i većine prvenstava za svoje godište.

Noga koja mu je (nogometno) jača je desna, a samo neke individualne nagrade koje je osvojio su: Najbolji igrač turnira u Banjaluci u kategoriji 250 dječaka, najbolji igrač na turnirima u Tesliću, Kaknju, kao i zagrebačkoj Dubravi, i još mnoge druge nagrade.

Ambicije i želje su mu da zaigra za prvu momčad «Dinama» kao i reprezentaciju BiH.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *