Video za motivaciju AJAXOVIH KLINACA pred utakmicu sa Realom je zaista nešto posebno!

Pred revanš meč osmine finala Lige prvaka napravljen je motivacioni video za ekipu Ajaxa.

Klub iz Amsterdama svoje klince pred istrčavanje na Santiago Bernabeu odlučio je pokušati ohrabriti sjajnim, nesvakidašnjim motivacijskim videom.

Nema u njemu pozivanja na slavnu prošlost njihovog kluba, upoznavanja s kultnim stadionom na koji dolaze, spektakularnih golova, snimaka podizanja klempavog trofeja, Cruyffa, Van Bastena, Rijkaarda, Bergkampa, Kluiverta, Van Gaala, trijumfalnih dočeka na trgu Dam ili vožnji s peharom kroz amsterdamske kanale.Upravo suprotno, kamera sjajno dočarava kako tri igrača Ajaxa intimno proživljavaju iščekivanje za utakmicu njihovih života i to kroz telefonske pozive njihovih najmilijih jutro prije meča.

Donnyja van de Beeka zove otac (“Sjećam se kada smo prvi put zajedno bili na Areni, od tada si imao samo jedan san – igrati za Ajax”), Kaspera Dolberga sestra “(Znam da ne voliš kada te zovem prije utakmica, ali ova je posebna”), a Hakima Zayecha brat (“Ovo je tvoja noć, brate, ti živiš za ovo”).

Ajaksovci ne izgovaraju ni riječi dok slušaju ono što im govore najbliži i pri tome im se na licima vidi bura emocija, ali najviše ozbiljnost, pa i strah. Ali i riješenost da pokažu sve što znaju.

Jer kako slušamo što Van de Beekov otac kaže sinu: “Sanjao si o tome da s Ajaxom pišeš povijest. I ne znam znaš li, ali trenutak o kojem si maštao… Je sad.”


(FudbalTalent.com/Index.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *