VRAĆAM DUG! “Prije 10 godina dječak je htio da se fotografiše sa mnom nakon utakmice. Bio sam ljut i rekao NE: Taj dječak je bio Kylian…”

Didier Drogba napokon je «vratio 10 godina star dug» koji je imao prema Kylianu Mbappeu. Dogodilo se to u ponedjeljak navečer kada je Drogba snimio «selfie» s napadačem PSG-a tokom dodjele nagrada «Zlatna lopta» (Ballon d’Or)…

Legenda Chelsea otkrio je da se 2009. godine odbio fotografisati s tada 10-godišnjim dječakom Mbappeom nakon poraza kojeg je njegov klub pod kontroverznim okolnostima doživio protiv Barcelone u polufinalu Lige šampiona.

Naime, Drogba je tada bio ljut na suđenje Tom Henning Ovreboa, a nakon što su «Plavci» ispali iz najelitniejg klupskog takmičenja na Starom kontinentu golom Andresa Inieste u zadnjoj minuti utakmice.

Drogba, kao domaćin ovogodišnjeg showa prilikom kojeg je dodijeljena «Zlatna lopta» izjavio je na sceni:

Prije 10 godina nakon utakmice prišao mi je jedan dječak želeći da se fotografiše sa mnom. Tog dana sam rekao NE jer sam bio neraspoložen zbog rezultata utakmice i suđenja. Taj dječak je bio Kylian Mbappe i sada želim da vratim svoj dug!»

Nakon toga je zamolio sve u publici da ustanu kako bi se našli u pozadini «selfiea», na kojem se uz Drogbu i Mbappea našla i kovoditeljka Sandy Heribert.

Podsjetimo, Mbappe je bio na probi u Chelseau kao dječak, ali su tada procijenili da «nije dovoljno dobar»…

Povezani sadržaj:

KAKAV KIKS CHELSEA, TEK SAD SE OTKRILO: Mbappe im bio na probi kao 14-godišnjak, ali su mislili da je loš defanzivno

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *