Željino “čudo od djeteta” ALDIAN DIDI KORORA (9) bolji od Ibrahmovića u njegovom uzrastu!?Za devetogodišnjeg dječaka po imenu Aldian Korora (rođen je 06.04.2009.) neki će se usuditi reći da je bolji od slavnog švedskog napadača balkanskih korijena Zlatana Ibrahimovića, naravno ako se gleda kakav je popularni Ibra bio u istom uzrastu…

Možda je riječ o pretjerivanju, ali kad je neko već dosad u utakmicama postigao preko 300 golova, kao što je to učinio mladi Korora, ili odmilja Didi, kako mu je nadimak – razloga za optimizam da u Sarajevo možda raste budući nogometni dragulj ne nedostaje!

Ovaj napadač ubitačne desnice počeo je trenirati još 2013. godine u Akademiji fudbala “Sporting”, da bi u prelaznom roku ove godine došao u redove Plavih s Grbavice, odnosno FK “Željezničar”.

Dječakovog daidžu Amara smo zamolili da nam za stranicu Fudbal Talent International navede nešto više o ovom talentovanom dječaku:

– Aldian je prve fudbalske korake napravio u AF “Sporting” iz Sarajeva pod vodstvom trenera Resić Aldina. Iza sebe već ima pregršt utakmica, kako za svoju generaciju, tako i za ekipe sastavljene od starijih dječaka, a iako je tada imao veoma malu minutažu (zbog činjenice da je bio dosta mlađi), prvi pogodak za AF “Sporting” je postigao za generaciju 2007. godište.

<3 <3 <3 Daidžin Lav <3 <3 <3 🙂 🙂 🙂

Objavljuje Amar Brodovic u Nedjelja, 10. svibnja 2015.

Već s početkom takmičarskih sezona za generaciju 2008. dobijao je sve veću i veću minutažu a samim tim je i napredovao.

U sklopu tih takmičenja, za generaciju 2008. je postigao mnoštvo golova i osvojio veliki broj medalja sa svojom ekipom, a od pojedinačnih nagrada je osvojio dva priznanja i to za najboljeg igrača na turniru “Tempo Cup 2016.” u Istočnom Sarajevu te je proglašen najboljim igračem na turniru “Jablanica Kup 2016.” u Jablanici.

Kako je trener Resić već imao njega, naravno i još par saigrača iz njegove generacije već pripremljenih za prvu takmičarsku sezonu generacije 2009. počele su i prve nagrade unutar njegove generacije. Tako je Aldian već od prvog takmičenja “Otoka Cup” počeo da prikazuje sjajne vještine koje su poslije i nagrađene pojedinačnim nagradama.

Od mnoštva osvojenih pojedinačnih nagrada, kao možda najzanimljivije se izdvajaju nagrade za najboljeg strijelca na “Winter Trophy” turniru u Zagrebu (Hrvatska), dvije godine zaredom. Naime, Aldianova ekipa je prilikom prvog nastupa osvojila navedeni turnir, dok su se u drugom navratu od turnira oprostili već u četvrtfinalu – ali i to je bilo dovoljno da se Aldian osigura na vrhu liste strijelaca, a trofej mu je dostavljen poštom.Kada je riječ o nastupima u Hrvatskoj, prilikom takmičenja “Talent Kup” u Dubrovniku, organizatori turnira su odlučili da je Aldian – pored najviše postignutih pogodaka i nagrade za najboljeg strijelca, zaslužio kući da ponese i trofej za najboljeg igrača turnira…

Zanimljivo je da je Didi ove sezone prešao u “Željezničar” za koji navija od malena, i već u prvom takmičarskom nastupu postiže pogodak protiv svoje bivše ekipe AF “Sporting”. Dosad je za “Želju” upisao 13 nastupa, što prijateljskih što takmičarskih, i postigao 11 pogodaka kao i 5 asistencija.

Prva zvanična utakmica za mog Želju 😀 i prvi zvanični pogodak, sjajna akcija od početka pa sve do asistencije kao i realizacije 😀 Daidžin ponos ???Čestitke također za majstore na drugoj strani na izuzetno uvjerljivoj i zasluženoj pobjedi :)Omladinska škola FK Željezničar

Objavljuje Amar Brodovic u Nedjelja, 16. rujna 2018.

Video snimke Aldianovih utakmica i kompilacije poteza, asistencija i golova možete pronaći na OVOM LINKU.

NAGRADE I PRIZNANJA:

Od važnijih osvojenih turnira izdvajamo:
1. mjesto – DFA u BiH Liga 2016/17 na nivou kantona
1. mjesto – DFA u BiH Liga 2016/17 na državnom nivou
1. mjesto – Talent kup 2017. – Dubrovnik
1. mjesto – Kids Winter Trophy 2016. – Zagreb
1. mjesto – Mini Liga 10 – Balon Otoka
1. mjesto – Otoka Cup
1. mjesto – Piksi Cup 2017.
1. mjesto – Memorijalni Turnir Josip Katalinski “Škija”
1. mjesto – Soccer Days Bijeljina
3. mjesto na turniru – Stopama Save Miloševića – Bijeljina
i mnogi drugi, a Aldian je ponio mnoge pojedinačne nagrade i to:
Intercup Hadžići 2016 – Najbolji igrač;
Soccer Days 2016 Bijeljina – Najbolji igrač;
Piksi kup 2016 Pale – Najbolji igrač;
Kreševo Kup 2016 – Najbolji igrač;
Zimski Novogradski Kup 2016 – Najbolji strijelac;
Božićni Turnir Slavija 2016 – Najbolji strijelac;
Winter Trophy Zagreb 2016 – Najbolji strijelac turnira;
Mini Liga 10 – 2016/17 – Najbolji strijelac;
DFA liga 2016/17 Kanton Sarajevo – Najbolji strijelac;
Igrajmo Za Nedima 2017 – Najbolji strijelac;
DFA liga 2016-17 na nivou BiH – Najbolji strijelac;
Talent Kup 2017 – Dubrovnik – Najbolji igrač;
Talent Kup 2017 – Dubrovnik – Najbolji strijelac;
Biser cup 2017 – Najbolji strijelac;
Panonian Cup 2017 – Najbolji strijelac;
J.K. Škija 2017 – Najbolji igrač turnira;
Stopama Save Miloševića 2017 – Bijeljina – Najbolji strijelac;
Intercup Hadžići 2017 – Najbolji strijelac;
Fortuna Summer Cup 2017 – Mostar – Najbolji Igrač;
Budi Sportinaš 2017- Maglaj – Najbolji Igrač;
Winter Trophy Zagreb 2017 – Najbolji strijelac turnira(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *