ZVIJEZDA “LIVERPOOLA” SADIO MANE: Moji roditelji su mislili da je bavljenje fudbalom gubljenje vremenaSada su vrlo ponosni na svog sina…

Sjajni igrač Liverpoola Sadio Mane otkrio je da su njegovi roditelji smatrali kako je njegova želja da bude fudbaler obično «gubljenje vremena», prije nego što je potpisao svoj prvi ugovor.

26-godišnji Mane se razvio u jednu od ključnih karika opasnog Liverpoolovog napada, uz Mohameda Salaha i Roberta Firmina.

Ali, senegalski internacionalac je priznao da njegovi roditelji nisu vjerovali da je moguće da ostvari profesionalnu fudbalsku karijeru i poticali su ga da umjesto toga pokuša biti učitelj.

– Rođen sam u selu odakle nikad nije došao neki prvoligaški igrač. Sjećam se, kad sam bio mali, moji roditelji su smatrali da trebam učiti kako bih bio prosvjetni radnik. Oni su mislili da je fudbal gubljenje vremena i da nikad u tome neću uspjeti. Ja sam im odgovarao: «Ovo je jedini posao koji će mi omogućiti da vam pomognem. I mislim da imam šanse da budem fudbaler», izjavio je Mane, kako ga citira «Bleacher Report».

Pročitajte i ovo…

SADIO MANÉ: “Preživio sam svašta dok sam došao ovdje, ali uvijek sam imao samo jedan san…”

– Oni nisu bili uvjereni u to, jer je dalek put do glavnog grada i iz našeg mjesta niko nije uspio. Zbog toga su oni bili protiv te ideje i nisu vjerovali sve do dana kad sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor.

Podsjetimo, Mane je potpisao 2011. godine, kada se pridružio Metzu, a zatim je otišao u Red Bull Salzburg, pa preko Southamptona stigao do dresa finaliste Lige šampiona, u kojem je jedna od zvijezda.

Roditelji su tek kasnije prihvatili njegov izbor karijere i podržali mu odluku. Na kraju, više nisu imali izbora, i sada su vrlo ponosni na svog sina.

Za njih, to je izgledalo nemoguće, i bili su u pravu utoliko što to zaista nije bio siguran put, ali ja sam želio da ostvarim svoj san i budem fudbaler – objasnio je Mane.


(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *