EMIR DUGIĆ (2006.) I U PLAVOM DRESU pokazuje da je majstor za asistencije i golove

Dječak Emir Dugić (12) je rođen 20.06.2006. godine u Sarajevu, a sa treninzima je počeo prije 7 godina u NK Ilijaš pod vodstvom trenera Namira Solaka. Nakon određenog vremena svoje fudbalsko školovanje nastavio je u Školi fudbala «Centar», pod vodstvom trenera Muhameda Alaima, bivšeg reprezentativca BiH i nekadašnje standarde jedinice tima sa Koševa, FK Sarajevo.

Upravo je u dogovoru s roditeljima, od januara prošle godine, Dugić prešao u «Sarajevo», gdje je bio odlično primljen od strane novih saigrača, kao i trenera Sedina Torlaka.

Povezani sadržaj:
ZAPAMTITE OVO IME: Emir Dugić (12) iz Ilijaša i Breze, preko Sarajeva, krenuo na put ka fudbalskoj slavi

Zbog problema oko registracije, Emir je s Koševa prešao u FK «Željezničar», gdje sada trenira i namjerava, kako kažu, ako Bog da i ostati.

Prirodna pozicija na kojoj igra mu je ofanzivni vezni, iako mu ni defanziva nije strana, a može igrati i na krilnoj poziciji. Prirodni je dešnjak, ali mu također nije strana igra sa obje noge.

Foto: O Emiru su već kao 10-godišnjaku pisale novine, poredeći stil njegove igre sa Santiago «Santi» Cazorla Gonzálezom, španskim ofanzivnim veznjakom

– Emir već u mlađim kategorijama pokazuje želju za nadigravanjem. Ima urođen taj pobjednički mentalitet. Posjeduje instinkt za gol, iako igra na poziciji ofanzivnog veznjaka – riječi su hvale o ovom dječaku.

Kao i svaki mladi igrač tako i Emir ima svog fudbalskog uzora. Za njega je to Miralem Pjanić, jedan od najboljih veznjaka na Starom kontinentu i igrač čije poteze pokušava kopirati na zelenom terenu.

Još jedna stvar koja ga povezuje s Pjanićem je i sjajan pregled igre i želja da doprinese uspjehu tima. Kako sam priznaje, možda mu je i draže upisati asistenciju nego postići pogodak. O tome svjedoči i video koji smo pripremili, a koji svjedoči da Dugić i u plavom dresu dokazuje da je majstor za asistencije…

EMIR DUGIĆ (2006.) I U PLAVOM DRESU pokazuje da je majstor za asistencije

JEDNA OD NAJVEĆIH NADA OMLADINSKOG POGONA TIMA SA GRBAVICE.Više detalja na linku: https://fudbaltalent.com/emir-dugic-2006-i-u-plavom-dresu-pokazuje-da-je-majstor-za-asistencije-i-golove/

Objavljuje Fudbal Talent International u Srijeda, 24. travnja 2019.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *