ŠF Derby (Sarajevo) i Sport Talent (Mostar) izdominirali: MEĐUGORJE CUP 2020 “pokvario” jako mali broj učesnika

U protekla četiri dana na terenima Sport centra Međugorje odigran je tradicionalni turnir za mlade Međugorje Cup 2020.

NK Međugorje, kao organizator ovog turnira, imao je velike planove za ovu godinu, ali zbog pandemije novog koronavirusa turnir je više puta odgađan a u konačnici je održan s mnogo manje učesnika nego obično.

Tako, za razliku od npr. prošlogodišnjeg Međugorje Cupa, na kojemu je sudjelovalo više od 100 ekipa iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Italije, na ovogodišnjem turniru nastupilo je samo 28 ekipa iz 16 klubova i škola nogometa s područja BiH, uglavnom Hercegovine.

Najviše uspjeha imali su dječaci iz mostarske Univerzalne sportske škole “Sport Talent”, koji su nastupili s tri generacije dječaka rođenih 2010., 2011. i 2012. godišta. Sve tri generacije domogle su se polufinala, a zlatom su se na kraju okitili dječaci rođeni 2011. Dječaci iz generacije 2012. poklekli su u finalu.

Gotovo jednako uspješna bila je Škola fudbala “Derby” iz Sarajeva. Njihova generacija 2010. tijesno je poražena u finalu (1:2), a dječaci rođeni 2012. godine osvojili su prvo mjesto!

– Čestitke našim dječacima koji su pokazali, kao i do sada, sav svoj potencijal. Sve ovo su oni zaslužili svojim predanim radom i odnosom. Dječaci su na ovom turniru postigli 34 i primili samo 3 gola i kad se uzme u obzir da nisu imali golmana, te igrali bez rezervnih igrača uspjeh je još veći – naveli su iz ove sarajevske škole fudbala.

Međugorje Cup 2020 – poredak po godištima i nagrađeni igrači:

2009. godište
1. mjesto – Posušje
2. mjesto – Brotnjo
3. mjesto – GOŠK
Najbolji golman: Marko Merdžan (GOŠK)
Najbolji strijelac: Marko Rezo (Posušje)
Najbolji igrač: Paulo Bašić (Posušje)

2010. godište
1. mjesto – Academica
2. mjesto – Derby Sarajevo
3. mjesto – ŠN Limači
Najbolji golman: Oman Durmo (Derby Sarajevo)
Najbolji strijelac: Ajdin Dudo (Derby Sarajevo)
Najbolji igrač: Jakub Silajdžić – Academica

2011. godište
1. mjesto – Sport Talent
2. mjesto – Brotnjo
3. mjesto – Fortuna Mostar
Najbolji golman: Karlo Galić (Brotnjo)
Najbolji strijelac: Petar Tolj (Brotnjo)
Najbolji igrač: Karlo Pehar (Sport Talent)

2012. godište
1. mjesto – Derby Sarajevo
2. mjesto – Sport Talent
3. mjesto – ŠN Tiki Taka
Najbolji golman: Franko Šunić (Sport Talent)
Najbolji strijelac: Tarik Goletić (Derby Sarajevo)
Najbolji igrač: Afan Buljina (Derby Sarajevo)

2 Comments on “ŠF Derby (Sarajevo) i Sport Talent (Mostar) izdominirali: MEĐUGORJE CUP 2020 “pokvario” jako mali broj učesnika”

  1. Pozdrav urednice, dominaciju ove dvije pomenute skole prekinula je generacija FA Academica 2010 sa osvojenim prvim mjestom, uz gol razliku 17:2, najbolji igrac na turniru je igrac Academice Jakub Silajdzic, najbolji strijelac je igrac Academice Dzan Music koji nije proglasen najboljim zbog objektivnosti organizatora isto kao i urednika ovog clanka i na kraju najboljim golmanom je proglasen djecak koji je primio 12 golova dok golman Academice je primio samo 2. Ugodan i sportski pozdrav Vam zelim ipak su ovo samo djeca pa malo vise objektivnosti Vam nebi skodilo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *