EMMA ALIŠAHOVIĆ: Rođena u Kanadi, a na dresu i kopačkama amblemi BiH

Priča o mladoj, uspješnoj i talentovanoj fudbalerki, koja je, iako rođena u Quebecu (Kanada), jako vezana za BiH…

Izvor: MojaBiH

Daleko od Bosne i Hercegovine jedna trinaestogodišnja djevočica, rođena u Kanadi, sa puno volje i telenta za fudbal trenira i igra za fudbalsku ekipu C.S. Olympique CRSA u diviziji U14 AA, a na dresu i kopačkama – amblemi Bosne.

Zaintrigiralo me značenje širokog osmijeha, a Emma rado odgovara na moju znatiželju.

– Zovem se Emma Ališahović. Rođena sam tu, u Quebecu, 2006. godine. Ovo je moj rodni grad i puno ga volim. Učenik sam prvog razreda srednje škole, a fudbal mi je najdraži sport; kažu da sam talenat a moja igra, moji uspjesi i rezultati to i potvrđuju. Moja oprema sa amblemima Bosne, e pa to je još jedno moje – VOLIM.

Prošle godine sam bila izabrana u reprezentaciju regije Quebeca, od 42 izabrane igračice mog uzrasta iz sedam klubova, nas 18 je izabrano – jako sam ponosna na to. U februaru ove godine sam išla u Portugal i Španiju na desetodnevni kamp, imali smo treninge i utakmice sa raznim velikim klubovima kao što su FC Belenenses i FC Seville. Igram na poziciji napadača (kao i moji idoli – Džeko i Ibrahimović), a idol mi je i Sanjin Prcić. Ovogodišnji cilj mog kluba je da se plasiramo u AAA (provincijsku ligu). Tada ću moći da igram i putujem čitavom provincijom.

Volim Bosnu, Jadran, pričam bosanski i ponosna sam što su moji roditelji uložili trud da ga naučim. Tamo u BiH su moji korijeni. Jedan od mojih snova je da zaigram za BiH. Ko zna, možda?

Isprati me stavom koji plijeni i pozdravom na bosanskom sa francuskim naglaskom.

Eto, i to je Bosna, čiju slavu pronosi i ova mlada perspektivna sportašica iz Kanade.

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *