“FUDBALSKI DRAGULJ” IZ PURAČIĆA: Predstavljamo Vam Adina Kovačevića (14), veliku nadu bh. nogometa!

Adin Kovačević je mladi talentovani momak iz Puračića, trenutno igrač  ŠF «Beta Club – Tango» Lukavac. Rođen je 29.09.2004 godine u Tuzli.

O njegovim prvim nogometnim koracima, karijeri i dosadašnjim uspjesima, te njegovim daljim ambicijama pročitajte u intervju sa ovim mladim fudbalerom…

Izvor: ZONA047.ba

– Nakon završenog predpionirskog staža u puračkoj «Mladosti», prvo sam preko uvaženog gospodina i legendarnog fudbalera Predraga Pašića, a koju radi sa kolektivom ŠF «Beta Club – Tango» Lukavac, otišao na probu u Sarajevo, u velikana našeg fudbala FK «Sarajevo», gdje sam zadovoljio ukuse čelnika Sarajeva, međutim iz raznoraznih razloga nisam ostao u glavnom gradu BiH. Nakon toga uslijedio je poziv od rukovodstva ŠF «Beta Club – Tango» Lukavac i trenera Amira Imamovića koji sam na kraju i prihvatio.

Pročitajte i ovo:

SK “Betaclub-Tango” iz Lukavca jedna od najuspješnijih ekipa na turniru “Piksi kup”

Fudbal sam počeo igrati sa 7 godina u NK «Mladost» Puračiću kod neponovljivog i zaista u mom životu posebnog trenera Nedima Burgića – Kepketa. Tu sam prošao selekcije pjetlića i predpionira nakon čega se Omladinski pogon nažalost gasi zbog loše finansijske situacije u NK «Mladost» Puračić. Na početku karijere igrao sam zadnjeg veznog igrača, ali vremenom sam prekomandovan na centralnog napadača i na toj poziciji trenutno pružam svoje najbolje partije.

Nakon toga odlaziš u ŠF «Beta Club – Tango Lukavac, gdje i danas nastupaš?

– Upravo tako. Sasvim neočekivano nakon gašenja Omladinskog pogona NK «Mladost» Puračić, ja odlazim kod ljutih rivala, u ŠF «Beta Club – Tango» Lukavac, a na poziv trenera Amira Imamovića gdje sam evo i dan danas. Zbog nedostatka vlastitog terena, «Beta» trenira na stadionu gdje sam upravo i napravio prve korake na mojim «Merajama» u Puračiću. Tu sam blizu svoje kuće, lijepo se osjećam u «Beti» i mislim da ću tu i završiti staž u Omladinskom pogonu.

Kakav je osjećaj biti prošlosezonski najbolji strijelac lige u pionirskom uzrastu?

– Pa sigurno da je to velika čast i obaveza da i dalje nastavim s dobrim radom i igrama. Iskreno nisam očekivao da ću postići 19 golova u jednoj sezoni, ali eto zdravlje i moja dobra forma i pripreme, kao i trener Imamović omogućili da se okitim titulom najboljeg strijelca lige.Kakve su tvoje dalje ambicije i šta očekuješ u nastavku karijere?

– Prvo bih želio da me posluži zdravlje i dobre igre kako mene tako i moje ekipe, da se na ovom podneblju dokažem i pokažem, pa ćemo onda da vidimo kako i šta dalje. Moje ambicije trenutno su vezane isključivo za «Betu». Imam 14 godina, još uvijek sam mlad i izazovi za mene tek slijede.

Za kraj razgovora sa ovim talentovanim napadačem treba istaći da njegove igre u lukavačkoj školi fudbala «Beta Club – Tango» Lukavac nisu prošle nezapaženo ni kod selektora pionirske kantonalne reprezentacije BiH – Gradimira Crnogorca koji ga je zvao na nedavno četverodnevno okupljanje.

Mi ovim putem želimo poželjeti ovom mladom skromnom, finom, odličnom đaku puno sreće i uspjeha u nastavku karijere, te mnogo golova i dobrih partija u budućnosti.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *