IGRAO ZA 2. EKIPU DINAMA, PROCIJENILI DA NIJE NEŠTO POSEBNO… Sada ga kao velikog talenta traži “pola Europe”

Brazilac Gabriel Magalhaes, 21-godišnji stoper Lillea, od prvog do šestog mjeseca prošle godine bio je u drugoj momčadi Dinama.

Nastupio je za prvu ekipu tek jednom i to protiv Rijeke dok je trener bio Nikola Jurčević.

Nakon toga se vratio u Lille gdje je doživio pravu eksploziju s momčadi koja je iznenađujuće završila druga u Ligue 1, odmah iza PSG-a. Gabriel je nedavno postigao pogodak upravo protiv PSG-a u visokoj pobjedi njegovog tima 5:1.

I baš je Gabriel jedno od najugodnijih iznenađenja Lillea, pa ga je Goal uvrstio u pet najvećih stranih talenata francuskog prvenstva.

– On je relativno novo lice na Ligue 1 sceni nakon što je odigrao tek 14 utakmica u prvenstvu. Od toga je 12 puta nastupio ove sezone i dao je vrijednu i impresivnu podršku u srcu Lilleove odbrane. Jose Fonte i Adama Soumaoro stvorili su sjajnu saradnju u momčadi Christophea Galtiera, ali posljednjim izostancima ključnih igrača obrane, Gabriel je istupio korak naprijed i dokazao da je dostojna zamjena najbolje odbrane francuskog prvenstva, piše Goal.

Igračev menadžer Leonardo Cornacini otkriva kako je Gabriel sada “vruća roba” na tržištu: “Sada me cijela Europa zove zbog njega!”

Uz Gabriela, na popisu su Rafael Leao, Manu Garcia, Ismaila Sarr i Ibrahim Sangare.

U drugoj ligi za Dinamo je odigrao deset utakmica i postigao dva gola, ali to nije bilo dovoljno da se nametne u toj mjeri da ga trener Nenad Bjelica odluči otkupiti od trenutačno drugoplasirane momčadi Ligue 1.

(FudbalTalent.com/Index.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *