KAO GOROSTAS MEĐU DJEČACIMA: Nastupa za U12 selekciju PSG-a

12-godišnji Bitshiabu El Chadaille je član mlade selekcije PSG-a. Dječak je “preko noći” dospio na naslovnice gotovo svih nogometnih portala, a njegove fotografije su viralni hit nakon što je svijet prvi put vidio kako izgleda igrač koji navodno ima samo 12 godina.

U-12 ekipa PSG-a u subotu je nastupila na uglednom i jakom turniru u Španiji, a nakon utakmice između mladih nada Atletica i PSG-a svi su samo pričali o francuskom igraču s brojem 20 na leđima.

Naime, El Chadaille je za skoro dvije glave viši od svih igrača na travnjaku, a ni građa mu nije dječačka i prije početka utakmice predstavnici Atletica tražili su potvrdu da je mladić zaista rođen 2005. godine. Potvrda je stigla, dokumenti su dostavljeni, no sumnja je ostala. Bilo je zaista komično gledati kako klinci Atletica, još uvijek djeca, pokušavaju čuvati ovog gorostasa.

Ipak, svojom fizičkom dominacijom El Chadaille nije bio od prevelike koristi svojoj momčadi. PSG je bio tek treći u grupi iza Juventusa i Atletica, koji ih je svladao s 3:2. Inače, turnir na Tenerifima su osvojile mlade nade Barcelone, koje su u finalu bile bolje od vršnjaka iz Valencije s 1:0.

Francuski mediji pišu da je El Chadaille strašan talent. U PSG je stigao prošlog ljeta iz St. Denis Union Sporta i svi se slažu da pred njim leži velika nogometna budućnost. No, dok se to ne dogodi, dok ne ispuni velika očekivanja, El Chadaille za sada puni novinske stupce isključivo svojom neuobičajenom fizičkom snagom, piše Index.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *