Kevin De Bruyne priznao šta se desilo dok je kao 14-godišnjak bio u hraniteljskoj porodici

Zanimljivu izjavu o svojoj prošlosti dao je svojedobno Kevin De Bruyne:

“Kao 14-godišnjak sam napustio roditelje i dom kako bi otišao u Genkovu nogometnu akademiju. Prve dvije godine sam proveo u internatu, ali sam srećom već u drugoj godini pronašao hraniteljsku porodicu.

Na kraju prve godine u novom domu sve je bilo super. Ljudi koji su mijenjali moje roditelje nisu imali nikakvih problema sa mnom, a u školu ih nijednom nisu zvali zbog nekog incidenta.

Otišao sam na raspust kod svojih i nisam ni slutio šta će se ubrzo desiti. Roditelji su mi saopštili da me hraniteljska porodica ne želi jer su smatrali da imam problem sa interakcijom među vršnjacima kao i da sam im bio previše naporan.

Bio sam zaista mlad klinac koji se osjećao lođe zbog toga. Ipak, to me natjeralo da još više insistiram na tome da budem svoj do kraja.

Kada sam se nakon raspusta kod kuće vratio u dobro poznati internat obećao sam sebi da ću za dva mjeseca ući u prvi tim. Neuspjeh nije bio opcija. Trenirao sam sedam sati dnevno.

Dva mjeseca kasnije ušao sam u drugom poluvremenu utakmice da ispunim svoj san i tom prilikom zabio pet pogodaka. Od tada sam bio standardan član prve ekipe što je učinilo da budem psihički nikad jači.

I danas sam onaj isti dječak koji se vratio sa raspusta željan uspjeha!”

(FudbalTalent.com/AM sport)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *