MALIŠAN (8) IZ JAJCA s ocem zbog treninga pređe oko 23.000 kilometara godišnje

8-godišnji Filip Dramac iz Jajca više od godinu dana trenira u NŠ «Romari» u Vitezu (BiH), i sanja da jednog dana postane profesionalni igrač.

Kako bi ostvario svoj san, uveliko mu pomaže njegov otac Mario koji ga vozi svako drugi dan na trening i tako pređu 164,4 kilometra u oba pravca. Na godišnjem nivou to iznosi oko 23.000 kilometara, a redovni su na svakom treningu.

– Ljubav prema nogometu javila se još od 4 godine. Nakon što sam trenirao u Jajcu, dobio sam poziv iz Viteza. Nije mi naporno da putujem na treninge, iako je mnogima čudno otkud mi tolika volja – iskren je mladi i talentirani Filip, koji igra u veznom redu.

Osim što je dobar na zelenim terenima, Filip je dosta vrijedan i marljiv i u školskim klupama.

Sanjam da postanem velika zvijezda, ali da bih to postigao moram vjerovati u sebe. Moji uzori su Luka Modrić i Leo Messi, a volio bih da jednog dana zaigram u Barceloni – ističe Filip, čija je specijalnost da asistira igračima, a ponekad zna i postići gol.
Veliku podršku pružaju mu njegovi roditelji, Mario i Željka Dramac.

– Naša mu podrška mnogo znači, a tako će biti i dalje u budućnosti. Prepoznao sam njegov talent, a i veliku ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Tako da motiva ne nedostaje – navodi Mario Dramac, koji želi da mu sin postane sportska zvijezda, ali kako objašnjava, najvažnije mu je da on bude prije svega dobar čovjek i uzoran sportista.

Putovanja su nekad dosta naporna, pogotovo kad je Filip druga smjena u školi. Odmah poslije nastave sjeda u auto i zaputimo se ka Vitezu. I tako tri puta tjedno odlazimo na treninge, ali ništa mi nije teško učiniti samo da on bude sretan i zadovoljan – izjavio je Mario Dramac.

Treninzi su jakog intenziteta i traju preko 90 minuta.

– Zadovoljan sam svim što pružaju u nogometnoj školi, licencirani treneri ozbiljno pristupaju radu s djecom, a osim toga imaju vrhunske terene s umjetnom travom kao i dvoranu. Filip ima jako dobre uvjete da se razvija i samo da oplemeni još više svoj talent – zaključio je Dramac.

Iz škole «Romari» zadovoljni su s Filipom, prije svega s radom i zalaganjem na treninzima te vjeruju da on ima svjetlu budućnost da postane vrhunski igrač.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *