Neobičan slučaj u dječijem fudbalu: Izgubili 31:0 od Reala, pa tražili od lige da promijeni sistem takmičenja

U pitanju je meč mlađih kategorija!

Madridska “Marca” je nedavno pisala o utakmici najmlađih kategorija između Real Madrida i kluba SAD Villaverde, a u pitanju je uzrast do 9 godina, a pobjedu su odnijeli klinci “kraljevskog kluba”, i to rezultatom 31:0!

Naravno, očekivalo se ovako nešto, međutim možda ne i ovoliko ubjedljiva pobjeda, odnosno poraz ako se gleda iz perspektive tima koji je izgubio. I upravo je ovakav ishod meča doveo do polemika…

Naime, poraženi klub se oglasio u “tvitu”, u kojem je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da se dozvoljava da dva ovako neravnopravna tima sastaju, te je pozvao organizatore lige za najmlađe da bolje organizuju takmičenje.

– Izražavamo ovim putem veliko nezadovoljstvo situacijom u “Formative Football” (naziv lige). S jedne strane veliki klubovi bi trebalo da preduzmu sportske strategije kako bi se izbjegli ovakvi rezultati, a s druge, od lige zahtijevamo da restruktuira organizaciju takmičenja – navodi klub čiji su klinci pretrpjeli težak poraz.


Inače, Real Madrid je poslije meča postupio fer i sportski, pošto nije na svoje službene stranice, niti na svoje naloge na društvenim mrežama “kačio” protokol utakmice, iz poštovanja prema rivalima.

(FudbalTalent.com/Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *