NI NJEMU NIJE BILO LAKO: “Procurio” rijedak video u kojem se Messi prisjeća šta je bilo kad je tek stigao u `La Masiju`

Procurio je video u kojem se mladi Lionel Messi prisjeća teških dana u Barceloninoj La Masiji.

31-godišnjak je danas na krovu svijeta. Uveliko se smatra najboljim igračem, ne samo današnjice nego svih vremena, napadač je trenutno kapiten Barcelone i Argentine, a uima iza sebe karijeru o kojoj drugi mogu samo sanjati.

Međutim, nije uvijek bilo tako. Mladi Messi je sa 13 preselio iz rodnog Rosarija u Barcelonu, a prvi dani nisu bili lagani. Društvenim mrežama se tako sada proširio video u kojem on opisuje loša iskustva sa početka svoje karijere u Španiji.

Na početku, svi su u svlačionici pričali katalonski, a ja ih nisam ništa razumio. Nisu bili baš srdačni prema nama koji nismo iz Barcelone. Ali to je bilo samo u prvih nekoliko mjeseci – prisjeća se.


– Jedan od trenera čak je bio poručio mladim igračima – “ovaj autsajder ne može ostati kod nas, moramo ga izbaciti” – ali ja mu to nisam nikada zamjerio, on je i dalje trener u Akademiji, sve je u redu između nas – nastavlja Argentinac.

– Na terenu je bilo isto – udarali su me, nisu mi htjeli dodati loptu, rugali mi se. Ali takve stvari se događaju svugdje kada u neku sredinu dođu novi, nepoznati ljudi, ne zamjeram im – zaključuje Messi.

Pogledajte video ispod…
(FudbalTalent.com/Net.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *