PREDSTAVLJAMO MLADE TALENTE: “Bosanskog bisera” iz Aaraua prepoznali i skauti reprezentacije, ali i FTS

Petnaestogodišnjak iz Aaraua (Švicarska), odavno već svom timu FC Suhr donosi prelijepe golove i značajne pobjede. O njegovom kvalitetu dovoljno govori i to da, iako ima samo 15 godina (rođen je 11.06.2004.), od početka sezone igra sa ekipom U17.

Adnan je izvrstan napadač i njegov učinak na utakmicama je zaista za svaku pohvalu. Rijetko prođe utakmica, a da ne zatrese mrežu protivnika barem dva puta. Inače, njegovu igru karakteriše postizanje pogodaka s obje noge, ali i skokovi jer upravo zbog visine od 186 cm, djeluje u potpunosti suvereno na terenu i daje golove i glavom.

Adnan Čengić je inače i dio platforme za promociju mladih fudbalskih talenata FTS Football Talent Scouting iz Austrije, a upravo rad na njegovoj promociji je rezultirao i time da je Adnanov talenat prepoznat i od strane čelnih ljudi reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa je Adnan bio pozvan na ljetni kamp U15 reprezentacije BiH.

Kada govori o sportskim uzorima Adnan ističe da mu je žao što nikad nije uživo gledao Safeta Sušića, a kao uzore ističe i Edina Džeku, Miralema Pjanića, Zlatana Ibrahimovića, Misimovića… Ali, ipak, kada bi jednog od njih morao birati to bi bio Pjanić, te ističe da sanja o tome da upravo jednog dana zajedno s njim zaigra na terenu.

Adnan, je inače veliki navijač FK Sarajevo, kluba iz rodnog grada njegovog oca, te navodi da bi volio ukoliko postane profesionalni igrač svoju karijeru okončati jednom sezonom u voljenom Sarajevu.

Više o Adnanu možete pogledati i na njegovom FTS profilu na OVOM LINKU

(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *