PREKO BIJELJINE, DO REALA: Znate li koliko će sad novca dobiti njegov prvi klub?

Luka Jović za 70 miliona eura napustio je Eintracht Frankfurt i potpisao za slavni Real Madrid. Srpski napadač time je postao najskuplji igrač ikad s prostora bivše Jugoslavije.

Marca je otkrila kako je Realov plan za sljedeću sezonu da 21-godišnji Jović bude rezerva Karimu Benzemi i da polako skuplja iskustvo u 13-rostrukom šampionu Starog kontinenta.

Podsjetimo, Jović je rođen u Bijeljini (BiH) 23. decembra 1997. godine. Već od 2005. godine je u “Crvenoj Zvezdi”, čiji su ga skauti primijetili kada je imao samo 8 godina!? Čak su mu davali 50 eura za svaku utakmicu koju igra za njih i 2.000 dinara za troškove dolaska iz rodnog Batara u Beograd. 2005. godine, konkurentski “Partizan” je ponudio 200 eura mjesečno, ali je Lukin otac odlučio da ga ipak ostavi u Zvezdi.

A sada, nakon prelaska reprezentativca Srbije iz Frankfurta u Madrid, izgledano je da će se obogatiti i njegov matični klub, Crvena zvezda.

Naime, za samo mjesec dana Zvezda treba dobiti veliki novac. Prvo su, dok ga je Eintracht otkupio, dobili 350.000 eura, a sada im, na osnovu tzv. fonda solidarnosti, sljeduje još preko dva miliona eura.

Dodajte na to i novac koji je već dobijen od Benfice, u pitanju su dva miliona koja su išla preko Zahavijevog fonda, pa na kraju, kada se sve sabere Luka Jović je ostavio preko četiri mliona eura u kasi..

Povezani sadržaj:

OTAC SRPSKE SENZACIJE objasnio kako mu je sin postao igrač: “KOVAČ MU JE…”


(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *