U SARAJEVSKOJ VIJEĆNICI: Gradonačelnik Skaka uručio priznanja u akciji “MOJ NAJ GOL”

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u četvrtak 27. decembra je uručio priznanja najboljim u akciji «MOJ NAJ GOL», koju je pokrenula web platforma Fudbal Talent International za region Jugoistočne Evrope.

Ovo je bila prilika da gradonačelnik Skaka obavi i razgovore sa delegacijom koju je predvodio univerzitetski nastavnik Kurtić dr. Emir, istaknuti bosanskohercegovački sportski radnik. Razgovaralo si i o novim projektima, za koje je gradonačelnik Skaka iskazao izuzetan interes.

Podsjetimo, sajt Fudbal Talent International za region Jugoistočne Evrope dodijelio je priznanja u svojoj akciji «Moj naj gol», koja je osmišljena kao podrška mladim fudbalskim talentima iz regije.

Agencija Yes Media Communication osigurala je jednu od nagrada, onu koja je otišla u Crnu Goru.

Priznanja su dobili Neriman Kočević (BiH), Bojan Prelević (Crna Gora), Jasin Rašljanin (Srbija) i Anes Krdžalić (Hrvatska) te posebno priznanje dječak Alen Barakovac iz Sarajeva za izuzetan gest kada je na turniru “Delminium Cup” džentlmenskim manirom, i bez ikakvog uticaja odraslih, sam, nesebično, odlučio da se odrekne nagrade za najboljeg strijelca turnira u korist svog saigrača, jer organizatori nisu znali šta uraditi budući da su isti broj golova postigli i Alen i njegov saigrač Džan.
Osjećam se ponosnim zbog ovog priznanja – izjavio je mladi Neriman Kočević, mladi bosanskohercegovački fudbalski biser, koji je dobio najviše glasova ukupno u cijeloj akciji.

Najsrdačnije se zahvalio i mladi Crnogorac Bojan Prelević, koji je po nekim mišljenjima jedan od najvećih fudbalskih talenata u svom uzrastu na Balkanu.

Posebno priznanje dodijeljeno je samom Skaki, za podršku ovoj akciji.

Foto: Ovo je bila prilika da gradonačelnik Skaka obavi i razgovore sa delegacijom koju je predvodio univerzitetski nastavnik Kurtić dr. Emir, istaknuti bosanskohercegovački sportski radnik(fudbaltalent.com)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *