ZAŠTO JE OVAKAV TALENT PROPAO? Legenda tvrdi: “A bio je najbolji s kim sam igrao!”

“Rob Wolleaston bio je najbolji igrač s kojim sam igrao, a koji nije napravio veliku karijeru”, otkrio je legendarni John Terry.

U Chelseaju je Terry proveo 19 godina i igrao s nekoliko stotina igrača, a Wolleastona posebno pamti, jer vjeruje da je mogao napraviti puno više u karijeri.

Bio je krilni igrač sa zapanjujućim mogućnostima. Izgledao je čudesno na treninzima. Nažalost, u glavi nije bio spreman za veliku karijeru. Dobio je priliku u prvoj momčadi već sa 17-18 godina, trebao je debitirati u jednoj kup utakmici, ali on je nazvao trenera i rekao mu da je bolestan. Svi bismo u njegovoj situaciji zaigrali i da je kraj svijeta, ne bismo propustili takvu priliku. On je to napravio dva ili tri puta. Nije bio psihički spreman biti profesionalac

Wolleaston je debitirao u desetom mjesecu 1999. godine ulaskom u igru umjesto Roberta Di Mattea u ispadanju iz Liga kupa od Huddersfielda. Dva mjeseca kasnije je debitirao u Premiershipu protiv Sunderlanda.

Kasnije je bio na posudbama u niželigašima Nottingham Forestu, Portsmouth Northamptonu i Bristolu. Od 2006. godine igrao je za amaterske klubove, a karijeru je završio kao 34-godišnjak 2014. godine u Harrow Boroughu. U 337 utakmica postigao je 30 golova, od čega je u prvih osam godina zabio samo jedan gol.

(FudbalTalent.com/Index)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *